A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт про роботу відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету міської ради за 2020 рік

Дата: 21.01.2021 13:14
Кількість переглядів: 1860

Фото без описуВідділом соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету міської ради (надалі-відділ) спільно з іншими відділами та старостатами щорічно розробляється План соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади.

В 2020 році громада втілювала в життя проєкти закладені в План соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2020 рік, затвердженому рішенням 56 сесії міської ради 23 грудня 2019 року №1864.

В додатку до цього Плану були включені 35 проєктів розвитку громади. Протягом року План постійно коригувався, до нього внесені 36  доповнень та поправок, що відповідали актуальним потребам жителів громади.

В ході реалізації Програми підтримки розвитку малого і середнього підприємництва в Глобинській міській територіальній громаді на 2019-2020 роки, Глобинською районною філією Полтавського обласного Центру зайнятості було проведено 2 семінари на тему «Як розпочати свій бізнес», в яких взяли участь близько 40 осіб з числа зареєстрованих безробітних, 1 особа отримала одноразову допомогу на відкриття власної справи, 9 роботодавцям відшкодовано витрати по виплаті єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітного.

Крім того, (в умовах пандемії) через веб-сайт громади та інші джерела інформації підприємцям доводилася інформація про можливість отримання пільгових кредитів за урядовою програмою «5-7-9» та інші матеріали щодо розвитку підприємництва.

Фото без опису

Одним з нових напрямів роботи нашого відділу стало завдання розбудови системи енергетичного менеджменту в комунальних будівлях громади.

Для цього з 1 січня 2020 року, завдяки співпраці з міжнародним проєктом  GIZ, відділом впроваджено автоматизовану систему енергомоніторингу «ASEM». Дана програма дала можливість більш якісно і ефективно проводити відстеження використання енергоносіїв будівлями громади. Провідний спеціаліст-енергоменеджер відділу спільно з відповідальними по бюджетних будівлях щоденно проводить моніторинг використання енергоносіїв по 33 будівлях.

Фото без опису

В рамках проєкту GIZ та за підтримки МГО ЦСЖМР  (Міжнародна громадська організація «Центр сприяння житловим та муніципальним реформам») та підготовчій роботі відділу Глобинська громада отримала грант на проведення енергетичних аудитів в 7 закладах освіти. Зокрема, ДНЗ №1 «Дзвіночок», ДНЗ №3 «Ясенок», ДНЗ №4 «Зірочка», Бабичівський НВК, Опришківська ЗОШ, Глобинська ЗОШ №3 та Глобинська філія «ЗОШ І-ІІ ступенів №4» Глобинської ЗОШ №5.

Фото без опису

19 березня 2020 року рішенням 58 сесії Глобинської міської ради І скликання  затверджено Програму «Енергоефективність та енергозбереження на об´єктах комунальної власності Глобинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

Відповідно до даної програми, в харчоблоках закладів освіти громади були замінені 32 чавунні конфорки на енергозберігаючі. Зокрема, ДНЗ №1 «Дзвіночок» - 10 штук, ДНЗ №4 «Зірочка» - 8 штук, Глобинська гімназія №1 – 8 штук, Глобинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 – 6 штук. Це дасть можливість економити до 20 % енергоносіїв.

Фото без опису

Ця Програма була однією з складових затвердженого рішенням 56 сесії Глобинської міської ради 7 скликання № 1861 від 23.12.2019 План Дій Сталого Енергетичного Розвитку і Клімату Глобинської об’єднаної територіальної громади до 2030 року.

Для реалізації заходів Плану дій в 2020 році наша громада брала участь в Європейському тижні сталої енергії (EU SEW).

В рамках цього  тижня було проведено низку заходів, які координувалися відділом, а саме: розповсюдження серед жителів громади листівок на тематику енергозбереження та енергоефективності; звіт енергоменеджера щодо напрямку діяльності в сфері діяльності енергоефективності за участі керівництва і членів виконавчого комітету міської ради, місцевих депутатів, місцевих засобів масової інформації; проведення акція «На роботу без авто!», до якої долучилися працівники всіх підрозділів виконавчого комітету міської ради, бюджетних установ громади.

Фото без опису

Останнім часом все більшого розвитку набувають різноманітні форми партисипативної демократії. Представники нашої громади - за інформаційної та методологічної підтримки відділу - в 2020 році брали участь в усіх проєктах громадських бюджетів Полтавської області.

Фото без опису

В бюджеті участі області переможцями стали проєкти: «Відкритий культурний простір в с.Яроші» та ««Паркан для школи – необхідність» (реконструкція паркану біля Пирогівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Глобинського району».

В шкільному громадському бюджеті Полтавської області перемогли проєкти з громади «Реконструкція шкільного підвалу під військово-спортивний комплекс «Прометей»: тир, тренажерний зал в Глобинській ЗОШ №5» та «Інтерактивно-технологічний простір для учнів сільської школи, с. Бабичівка». 

Має переможців громада і в конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області - «Екогай «Лелече гніздечко» в с.Яроші» та «Екостежка до Пирогівської Рибниці».

Також в 2020 році відділом підготовлено та подано для участі в обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад заявку на проєкт «Придбання обладнання для виготовлення паспортів та посвідчень водія відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Глобинської міської ради».

Через брак коштів в 2020 році не вдалося провести повноцінну Програму муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади. Однак, в цьому році був завершений проєкт Програми 2019 року по встановленню дитячого майданчика в с. Черевані (за сприяння агропромислової групи «Арніка»).

Фото без опису

В своїй діяльності відділи виконавчого комітету Глобинської міської ради в 2020 році при здійсненні державної регуляторної політики керуються вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», координацію та методологічне забезпечення цієї діяльності здійснює відділ.

Рішенням 55 сесії Глобинської міської ради 1 скликання від 05.12.2019 року № 1699 був затверджений план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2020 рік, відповідно до була запланована розробка проєктів 3 регуляторних актів. Протягом року були внесені зміни до плану і додано ще 1 регуляторний акт.

Протягом року були прийняті 4 регуляторні акти: рішення сесій міської ради - «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку по Глобинській міській об’єднаній територіальній громаді у Полтавській області», «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки по Глобинській міській об’єднаній територіальній громаді у Полтавській області», «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у нічний час на території населених пунктів Глобинської міської об’єднаної територіальної громади»; - рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Глобине».

Перехідним на 2021 рік є регуляторний акт «Проєкт рішення сесії міської ради «Про внесення змін до Правил розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах Глобинської міської ради» по якому відповідними відділами виконавчого комітету проводяться підготовчі роботи.

План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2021 рік затверджений рішенням 1 сесії міської ради від 15.12.2020 року.

Фото без описуВідділ постійно подає матеріали для розміщення на веб-сайті міської ради та сторінках міської ради та відділу в соціальній мережі Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

Начальник відділу соціально-економічного

розвитку, інвестицій та енергоменеджменту

виконавчого комітету міської ради                               Володимир БОНДАРЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень