Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЗВІТ про роботу юридичного відділу Виконавчого комітету Глобинської міської ради за 2020 рік

Дата: 22.01.2021 15:35
Кількість переглядів: 2517

Фото без опису

І.Договірна робота

Всього юридичним відділом забезпечено укладення 482 договорів, з них:

397 – договори купівлі-продажу та виконання робіт чи надання послуг;       

52 – про передачу міжбюджетних трансфертів;

12 – про передачу в оренду  чи господарське відання майна;

16 – щодо проведення земельних торгів;

5 – про організацію громадських робіт.

 

Окрім того, протягом 2020 року укладалася значна кількість додаткових угод до даних договорів. Велися переговори щодо істотних умов договорів та додаткових угод.

 

ІІ.Забезпечення представництва в судах

Всього протягом 2020 року в судах різних інстанцій розглянуто 155 справ, де учасником справи є Глобинська міська рада чи виконавчий комітет.

По всім  справам, юридичним відділом забезпечено надання відзивів на позовні заяви та забезпечено надання відповідних доказів, клопотань та інших процесуальних документів.

Найбільша кількість справ розглядалася Глобинським районним судом Полтавської області (у сфері сімейних регулювання відносин, спадкування, встановлення фактів, що мають юридичне значення) та Полтавським окружним адміністративним судом (у сфері регулювання земельних відносин).

 

ІІІ.Претензійно-позовна робота

         У 2020 році юридичним відділом було подано 22 позовних заяви, інших заяв та скарг до суду, зокрема щодо прийняття до комунальної власності Глобинської міської територіальної громади безхазяйного майна, скасування постанов про стягнення з Глобинської міської ради виконавчого збору та штрафів, про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи та ін. По даним заявам прийнято до комунальної власності Глобинської міської територіальної громади три об’єкти нерухомого майна, скасовано дві постанови про стягнення з Глобинської міської ради виконавчого збору та чотири про накладення штрафу.

        

ІV.Надання юридичної консультації та роз’яснень

Надано юридичну консультацію та роз’яснення:

19 – громадянам, що зверталися до відділу (у сфері сімейних відносин, щодо прийняття спадщини, земельні питання, щодо права власності та ін.).

 

Щодня юридичним відділом надавалися консультації та роз’яснення працівникам виконавчого комітету, що стосуються сфери їх роботи.

 

V.Інші напрямки діяльності

З найбільш вагомих слід відзначити:

1.За безпосередньої участі працівників юридичного відділу здійснювалися заходи, спрямовані на забезпечення напрямку діяльності виконавчого комітету Глобинської міської ради як органу опіки й піклування. Це зокрема подання до суду заяв про встановлення опіки і піклування над, позбавлення батьківських прав  участь у засіданнях комісій ради з  питань опіки та піклування, з питань захисту прав та інтересів дітей, де надавалися  консультації правового змісту.

2.Працівники відділу брали участь у нарадах і засіданнях постійних та тимчасових комісій, зокрема з проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, адміністративної комісії (10), громадська комісія з житлових питань (5) комісія ради опіки та піклування (3), надання одноразової грошової допомоги (10), по розгляду питань виплати матеріальної винагороди дітям та молоді, творчим колективам та їх наставникам (1).

3.Працівники відділу протягом 2020 були присутні на засіданнях сесій Глобинської міської ради та засіданнях виконавчого комітету.

4.Юридичним відділом протягом 2020 року здійснювалося погодження всіх проектів рішень виконавчого комітету Глобинської міської ради.

5.Вирішено значну кількість інших проблемних питань, пов’язаних з недосконалістю законодавства чи відсутністю норм права які б регулювали дані відносини.

 

 

Начальник юридичного відділу __________________ В.М.Голушко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень