A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської міської ради про виконану роботу за 2020 рік

Дата: 22.01.2021 15:53
Кількість переглядів: 2141

Фото без описуРобота відділу культури, спорту, сім’ї та молоді  виконавчого комітету Глобинської міської ради у 2020 році була направлена на виконання запитів із задоволення культурно-дозвіллєвих потреб населення, створення сприятливих умов для розвитку творчих здібностей дорослого і дитячого населення, розвитку ініціативи та самодіяльності жителів громади.

Будинки культури, бібліотеки є осередками збереження, відродження та популяризації народних звичаїв і традицій. Відповідно до Положення про відділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської ради, робота відділу була організована на виконання функціональних повноважень та програм: розвитку культури Глобинської міської територіальної громади на 2017 – 2020 роки,  розвитку фізичної культури і спорту на 2016-2020 роки, оздоровлення та відпочинку дітей на 2020-2024 роки, підтримки обдарованих дітей, молоді  Глобинської територіальної громади на 2016-2020 роки.

Відділом культури, спорту, сім’ї та молоді здійснено організаційні заходи та проведено фінансування щодо відзначення таких державних свят та пам’ятних дат:

  • Новорічні та різдвяні свята
  • Масниця
  • День Соборності України
  • День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
  • День Героїв Небесної Сотні
  • Міжнародний день прав жінок і миру
  • Шевченківські дні
  • День молоді

 

На території Глобинської міської територіальної громади у 2020 році діяли  18 закладів дозвілля (9 будинків культури, 8 бібліотек, 1 дитяча школа мистецтв). Будинки культури Глобинської громади забезпечені необхідною музичною апаратурою: обидва Глобинські міські БК, Жуківський БК мають активні акустичний центр, мікрофони, ноутбуки. Опришківський та Устимівський сільські БК забезпечені ноутбуками, мікшерськими пультами, підсилювачами, мікрофонами та акустичними системами (колонками). БК села Семимогили має активний акустичний центр.

Всі клубні заклади (крім Семимогильського та Череванівського клубів – немає потреби) мають доступ до мережі Internet.  Постійно опалюються 4 будинки культури (Жуківський, Опришківський, Борисівський, Устимівський), ще 2 - на час перебування відвідувачів, проведення репетицій та проведення заходів.

До запровадження карантинних обмежень у 2020 році працівники будинків культури активно проводили у населених пунктах культурно-масову роботу, на території громади активізувалась робота з патріотичного виховання дітей та молоді,  проводилися заходи з нагоди державних свят та свят і обрядів календарного циклу.

Всі заклади культури (будинки культури та бібліотеки) Глобинської громади взяли активну участь у підготовці та проведенні свята Глобинської Масниці. Працівники Глобинського міського БК ім. Франка є активними організаторами виставок творів мистецтв, вистав та концертів аматорських колективів, суспільно-політичних заходів, інших культурно-освітніх та розважальних заходів, в тому числі в режимі онлайн. Із 41 заходу – 7 проведено у режимі онлайн: онлайн виставка – конкурс «Великодні барви»; онлайн творча майстерня «Листівка для матусі»; онлайн-привітання до дня Незалежності України, до Дня захисника України та Дня Українського козацтва «Козацькій славі жити у віках», новорічні привітання; участь в обласному онлайн – фестивалі конкурсу вокально-хорового мистецтва «Пісенні крила Чураївни» (4 місце учасниці – Ковтун М.М.) У Жуківському будинку культури також проведились онлайн заходи: привітання до дня Незалежності, з Днем захисника Вітчизни, з Новим роком. Забезпечено участь в обласному онлайн – конкурсі «Осіннє золото».  Будинок культури має власну сторінку у Facebook, на яку учасники художньої самодіяльності постійно викладають свої мистецькі досягнення.

Працівники Опришківського будинку культури також проводили роботу по підготовці онлайн привітань до свят та організували участь вокального колективу «Надія» в обласному онлайн – конкурсі «Осіннє золото».

У Бабичівському сільському будинку культури успішно розвивається фольклорний гурт «Мрія», учасники якого у складі тріо «Натхнення» стали лауреатами обласного онлайн – конкурсу «Осіннє золото». Працівники сільського закладу культури, разом з аматорами сцени готували онлайн-заходи до Дня Незалежності, Нового року. Великої популярності серед дорослого та дитячого населення набрав сеанс кіно під відкритим небом. До введення суворих карантинних обмежень заклад культури постійно відвідували чоловіки-шанувальники гри «Доміно».

У 2020  будинках культури громади діє 13 гуртків (1 оркестрово-інструментальний, 7 вокально-хорових, 3 хореографічні, 1 декоративно-прикладного мистецтва, 1 театральний).

У 2020 році популярними були спортивні змагання для дорослих (змагання з міні-футболу на Кубок міського голови, змагання з міні-футболу на кубок Баштарова, спартакіада серед ОТГ(3місце), відкриті змагання з армреслінгу серед юніорів в Устимівці та Глобиному, відкриті змагання з підняття штанги на біцепс в Устимівці, змагання з стрітліфтінгу (підтягування та віджимання з додатковою вагою) в Устимівці,  велопробіг для дітей і дорослих та автопробіг з нагоди державних свят, туристичний похід, сеанси кіно під відкритим небом у Глобиному та Бабичівці та ін.. Шість вихованців КЗ «Спорт Глобинської громади» Глобинської міської ради у 2020 році стали переможцями та призерами чемпіонату області з вільної боротьби.

Робота закладів культури Глобинської громади постійно виствітлюється на офіційному веб-сайті Глобинської міської ради.

Ремонти та матеріальне забезпечення будинків культури. Планується ремонт покрівлі Устимівського сільського будинку культури, у 2020 році розроблена проектна документація на загальну суму 73,5 тис.грн., оновлено мережу електропостачання приміщення Глобинського міського будинку культури ім. І. Франка на суму 18,9 тис.грн.,  для Борисівського сільського будинку культури придбана музична апаратура на суму 196,6 тис.грн. для Опришківського сільського будинку культури збудований зовнішній туалет на суму 49,5 тис.грн. Окрім цього, для закладів культури придбано сценічний  одяг, меблі та канцтовари на загальну суму 232 тис.грн. Для забезпечення культурних послуг жителів Пирогівського старостату, де відсутній заклад культури, придбано розбірну сцену для проведення культурно-масових заходів на суму 159 тис.грн.

Не менш активно діють 8 бібліотечних закладів Глобинської громади, які  рішенням сесії Глобинської міської ради №1850 від 23.12.2019 р.. об’єднані в КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ Полтавської області» - це  об’єднання бібліотек в єдину бібліотечну мережу нашої громади. Всі бібліотеки мають по 1 спеціалістові, крім Глобинської міської бібліотеки (вул. Гагаріна, 3), яка є опорною і має 3 працівника. Програмою розвитку культури Глобинської об’єднаної територіальної громади у 2020 році на утримання комунального закладу «Публічна бібліотека»,  використано кошти в сумі 725 299 грн. (з них: на виплату заробітної плати - 632683 грн.; на придбання основних засобів (меблі) – 21060грн.). На передплату видань на 2021 рік використано 20007,88 грн. Бібліотечні фонди у 2020 році поповнено 474 новими книгами на суму 71556грн. З них: українською мовою - 461 примірник, російською – 13. З місцевого бюджету придбання літератури у 2020 році з місцевого бюджету використано 16945грн.. У 2020 році до читання залучено 4137 глобинці: до 15 років – 883 читача (в тому числі до 7 років -105), 15-17 років – 214 читачів, 18-21 рік – 240 читачі, від 22 до 80 років – 2800 читачів. Кількість відвідувань протягом року становить 19453, масові заходи відвідав 945 читач.

У період карантинних обмежень бібліотеки Глобинської громади дедалі більше нарощують свою присутність в інтерактивному медіа-середовищі. Відеопрезентації, як вид мультимедійного продукту, виявились особливо цікавими жителям громади. Презентації працівників бібліотек «Вітаємо з Українським днем родини!» на офіційному сайті Глобинської громади зібрали велику аудиторію – понад 560 переглядів. У бібліотечному блозі «Бібліотечна планета» працівники бібліотек постійно інформують жителів громади про нові книжкові надходження, знайомлять з новинками сучасної літератури, розповідають про книжки, які гідні уваги, нагадують про кращі твори, що увійшли до «Золотого фонду літератури». В бібліотеках організовувались майстер-класи (виготовлення новорічних іграшок та ляльки-мотанки), які знайомили користувачів з різними техніками рукоділля: малюванням, художнім розписом тощо. Головна бібліотека КЗ «Публічна бібліотека Глобинської ОТГ Полтавської області» має власну сторінку у Facebook,

На 2020 рік було передплачено періодичних видань на суму 20 тис. грн. У 2019 році бібліотеки Глобинської громади отримали 474 нових книги ( 336 назв), з них українською мовою – 461 примірник, російською – 13. На комплектування бібліотечних фондів з бюджету міської ради використано 16,9 тис.грн.

Учнями Глобинської дитячої школи мистецтв протягом 2020 року взято участь та здобуто нагороди у 6 обласних, всеукраїнських та міжнародних онлайн - конкурсах.

Протягом 2020 року з метою підтримки обдарованих дітей та молоді,   виплачено матеріальну винагороду обдарованим дітям, молоді та їх наставникам, підготовлені відповідні документи (протокол та рекомендації комісії, проект рішення виконавчого комітету) та забезпечено виплату винагороди 85 особам на загальну суму 65600 грн.

Відділом профінансовано придбання новорічних подарунків на проведення новорічних та різдвяних свят на суму близько 38,5 тис.грн.

Через карантинні обмеження протягом 2020 року було оздоровлено лише 2 дитини із багатодітної сім’ї у ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», м. Одеса.

 

Проводились роботи по забезпеченню проведення капітальних та поточних ремонтів об’єктів, які знаходяться на балансі та в управлінні відділу.

Протягом року начальником відділу видано 216 наказів з основної діяльності та організаційно-кадрової роботи.

 

Начальник відділу культури,

спорту, сім’ї та молоді виконкому

Глобинської міської ради                                                                             О.Г.Шайнога


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень