A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!

Дата: 25.01.2021 17:01
Кількість переглядів: 1935

Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!

Під таким девізом 2 лютого 2021 року відзначатимуть Всесвітній день водно-болотних угідь. Саме 2 лютого 50 років тому було підписано Конвенцію про водно-болотні угіддя. Болота, заплавні луки, ліси, плавні та мілководні водойми – життєво необхідні для накопичення, очищення та постачання прісної води для потреб людства і довкілля.

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України наголошує, що відновлення та збереження водно-болотних угідь є одним з важливих заходів для захисту прісних вод, пом’якшення наслідків змін клімату і адаптації до них.

За даними Секретаріату Рамсарської конвенції, водно-болотні угіддя, найцінніша екосистема, ресурси якої людство використовує для задоволення питних потреб і ведення сільського господарства, риболовлі і аквакультури. Для майбутнього планети ми маємо усвідомити важливість припинення руйнування і почати відновлювати водно-болотні екосистеми, берегти джерела прісної води та ощадливо її використовувати.

Календар водний


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень