A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»(Олена Теліга)

Дата: 08.02.2021 10:08
Кількість переглядів: 380

Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги й Організація українських націоналістів оголошують про проведення щорічного Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг» (Олена Теліга).

Головною метою конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних пріоритетів. Конкурс проводиться у п’яти номінаціях і охоплює як літературні, документально-публіцистичні твори, так і наукові дослідження національно-визвольної боротьби українського народу.

До участі у конкурсі запрошують студенти, аспіранти, науковці, краєзнавці, працівники архівів та бібліотек. Переможці конкурсу отримають звання лауреата та будуть нагороджені спеціальними дипломами. Інформація про переможців буде поширена у ЗМІ. Кращі конкурсні роботи будуть надруковані у збірнику конкурсу, частина накладу якого буде розповсюджено по бібліотеках України. Автори отримають подарункові 5 примірників книги.

До участі в конкурсі запрошується українська молодь віком до 25 років.

Конкурс проводиться в номінаціях:

І. Художні твори (прозові та поетичні твори про події та учасників національно-визвольного руху; про волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у російсько-українській війні).

ІІ. Переклад поезії Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами.

ІІІ. Документально-публіцистичні твори (нариси та есеї про учасників національно-визвольних змагань, зокрема, членів УВО, ОУН, УПА; нариси про учасників російсько-української війни, інтерв’ю з ними, репортажі з місць воєнних дій).

ІV. Наукові праці (дослідження на основі архівних джерел, зокрема, відкриття невідомих історичних фактів про діяльність УВО, ОУН, УПА).

V. Буктрейлер (мультимедійна рецензія/анонс/відгук на/проукраїнську книгу патріотичного змісту).

Прийом конкурсних робіт триває з 1 квітня до 1 вересня.

Конкурсні роботи надсилаються за адресою : nadiyabugai@gmail.com  з позначкою «Конкурс, оргкомітет».

Інформацію про результати Конкурсу буде розміщено у ЗМІ та на сайті Культурна реферантура ОУН http://kroun.info/

Контактна особа: Надія Бугай, тел.: (096) 377 94 45


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень