A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До відома підприємств громади, працівники яких працюють з пестицидами та агрохімікатами

Дата: 09.04.2021 14:36
Кількість переглядів: 536

Відділ контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області доводить до відома підприємств усіх форм власності громади робота працівників яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням,  застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами про зміни в отриманні Допусків(посвідчень) на право роботи з пестицидами та агрохімікатами. Згідно Наказу № 395 від 25.02. 2021 року Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Про внесення змін до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 лютого 2013 року № 96  введені в дію розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідно даних змін законодавства допуски(посвідчення) ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області видає на працівників робота яких пов'язана з пестицидами та агрохімікатами на платній основі. Проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи з транспортуванням, зберіганням. застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами 1 людини становить 339,16 гривні та надання допуску (посвідчення).

Наголошуємо що згідно Закону України «Про пестициди та агрохімікати» та ЗУ «Про захист» рослин» робота працівників з пестицидами та агрохімікатами без допуска (посвідчення) заборонена. Керівництву підприємства заборонено допускати до робіт з пестицидами та агрохімікатами організатора робіт та працівників у яких відсутні відповідні дозвільні документи.

Своєчасно подбайте про оформлення допусків та посвідчень на організаторів та працівників свого підприємства. За детальною інформацією звертайтеся до Управління фітосанітарної безпеки за адресою: м. Глобине Тупик Лікарняний, 7 або за телефоном 28-3-63 до спеціалістів ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.

 

Провідний спеціаліст відділу контролю за обігом

засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки

державний інспектор ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області                           Олексій Котляр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень