A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До відома сільгоспвиробників громади

Дата: 18.05.2021 19:20
Кількість переглядів: 390

Фото без описуЗа даними відділу прогнозування фітосанітарної діагностики та аналізів ризиків Управління фітосанітарної безпеки в господарствах області триває заселення посівів зернових культур пшеничними трипсами, попелицями, а також розпочалася яйцекладка клопів щитників зокрема клопа шкідлива черепашка, маврського та гостроголового. Виникла загроза масового пошкодження посівів озимих і ярих зернових культур від вище перелічених шкідників. Нагадуємо, що хімічні обробки проти личинок клопа-черепашки необхідно розпочинати при наявності в посівах 15-30% личинок третього віку.

Слід приступити до обробок при наявності 2 і більше личинок на 1 м² у посівах сильних, цінних пшениць та 4-6 личинок на 1 м² у рядових посівах.

До початку хімічних обробок потрібно організувати детальні обстеження кожного поля озимої пшениці і насіннєвих посівів з метою визначення чисельності клопа шкідливої черепашки.

ЕПШ для пшеничного трипсу 40 - 50 екз./колос (стебло), злакової попелиці – 20 - 30 екз./колос (стебло).

Фото без описуДля хімічного захисту посівів зернових колосових культур від вищезазначених шкідників застосовують на посівах озимої пшениці – Актара 240 SC, к.с., Альтекс100, к.е., Бі-58 новий, к.е., Децис профі 25WG, в.г.,Децис ф-люкс, к.е., Карате 050 ЕС, к.е., Фастак, к.е., на посівах ярового ячменю –Шарпей, Фостран, к.е., Пірінекс супер 420, к.е., Кінфос КЕ, к.е., Борей, к.с. Для підвищення ефективності при обробках можна застосовувати суміші піретроїдних інсектицидів з фосфорорганічними (Децис, Карате та інші з Бі-58 новий) у половинних нормах витрат. Застосування піретроїдів розраховане на високу початкову їх токсичність, а Бі-58 новий – на тривалішу захисну дію).

При застосуванні пестицидів обов'язково слід враховувати рекомендації його виробника щодо умов застосування препарату, а саме температурного режиму, обробітки проводити в тиху безвітряну погоду. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів міської і селищної рад та пасічників.

 

При проведенні захисних робіт обов'язково суворо дотримуватися регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки при роботі з пестицидами та агрохімікатами.

 

 

Провідний спеціаліст відділу контролю за обігом

засобів захисту рослин Управління фітосанітарної

безпеки державний інспектор

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області                        Олексій Котляр

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень