Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Рівні можливості для жінок Полтавщини. Проєкт КРИЛА навчатиме жінок заробляти і розвиватися

Дата: 08.06.2021 08:34
Кількість переглядів: 591

На Полтавщині розпочав роботу проєкт КРИЛА (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки), який втілює організація Пакт за підтримки Уряду Канади. У рамках проєкту 700 жінок, переважно з сільських місцевостей області, пройдуть навчання, зможуть визначитися зі своїми професійними цілями і пріоритетами та підготуються до успішного працевлаштування або започаткування власної справи, отримають менторську підтримку та доступ до фінансування.

Протягом чотирьох років проєкт працюватиме у п’яти територіальних громадах: Полтавській, Білицькій, Козельщинській, Глобинській та Шишацькій.

Фото без опису«Мета проєкту – покращити економічне благополуччя сільських жінок,  жінок з інвалідністю, постраждалих від домашнього насильства, ветеранок, дружин ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та інших. Ми очікуємо, що навчання та підтримка у рамках проєкту допоможе жінкам та їхнім громадам. Адже завдяки залученню жінок до роботи, а також розвитку їхніх власних бізнес-ініціатив зростатиме загальний добробут громади», - розповідає Олеся Гальчинська, менеджерка проєкту КРИЛА.

Фото без опису«Старту занять із нашими учасницями передувала об’ємна робота. Ми опрацювали дані щодо ситуації у територіальних громадах, де реалізується проєкт. Обговорили спільні дії із обласним Центром зайнятості та керівництвом громад, керівництвом Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій, Департаментом соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації. Дослідили ринок праці. Ми зустріли підтримку та готовність до співпраці від усіх, з ким спілкувалися, адже зайнятість жінок для сільських територій Полтавщини в останній час є гострим питанням. Фокус-групи з жінками та чоловіками допомогли нам краще зрозуміти настрої мешканців та їхні очікування. І хоча портрет кожної нашої учасниці унікальний, ми відзначили дві тенденції в очкуваннях жінок від проєкту: конкретної допомоги в обраному векторі розвитку, або ж допомоги із визначенням цього вектору. Перших наразі більше. У рамках проєкту КРИЛА ми будемо працювати з жінками, щоб навчити їх знаходити рішення та долати перешкоди на шляху до їх особистої реалізації та економічного благополуччя», - зазначає Ірина Дудка, координаторка проєкту у Полтавській області.

Проєкт пропонує пакет послуг для жінок, який включає три компоненти: програму «Майстерня можливостей» для мотивації, підтримки у вирішенні особистих проблем і визначенні власних пріоритетів; навчання навичкам працевлаштування для тих, хто після закінчення Майстерні обрав шлях працевлаштування; та навчання бізнес навичкам для тих жінок, які оберуть шлях розвитку підприємництва. Жінки, які обрали шлях розвитку власної справи, матимуть можливість на конкурсній основі отримати стартовий капітал для започаткування бізнесу.

У Полтавській області партнером з реалізації проєкту став холдинг «Астарта-Київ». Світлана Мозгова, директор департаменту по роботі з персоналом, корпоративного партнерства та комунікацій агропромхолдингу Астарта-Київ розповідає:

«Партнерство з Пакт у проєкті «Крила» на Полтавщині для нас є реалізацією місії АСТАРТИ в побудові сильної України, розкриваючи потенціал людей, їхньої ефективності, підтримці та розвитку підприємництва в громадах. Як соціально-відповідальні компанія ми вже багато років реалізуємо соціальні та освітні проєкти. І ми свідомо втілюємо їх у сільській місцевості, адже розуміємо, що саме там не вистачає доступу до ресурсів. Я щиро вірю, що проєкт допоможе усім учасницям «Крил» втілити заповітну мрію в життя, повірити у власні сили, отримати достатньо знань і навичок для того, щоб влаштуватися на омріяну роботу або ж відкрити власну справу. Ми спільно даємо їм гарну можливість, якою лише варто скористатися».

У травні вже розпочалася перша «Майстерня можливостей». Мешканки Полтавщини ще зможуть подати заявки на участь: наступний набір стартує у вересні-2021. Детальну інформацію можна дізнатися в організації Пакт.

Проєкт КРИЛА (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки), реалізується у Київській, Харківській, Львівській та Полтавській областях.

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень