A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведення вакцинації від коронавірусу - доцільне і безальтернативне

Дата: 22.07.2021 14:48
Кількість переглядів: 998

21 липня заступник міського голови Інна Авраменко провела нараду з питань проведення роз’яснювальної роботи щодо вакцинації від коронавірусної інфекції. Зібрання відбулося за участі старост населених пунктів громади, керівників і працівників структурних підрозділів, комунальних установ виконкому міської ради, лідерів громадської думки, підприємців.

Начальник відділу з питань освіти, культури та охорони здоров’я Кременчуцької районної державної адміністрації Оксана Семерянін розповіла, що наразі не існує специфічного лікування проти коронавірусної хвороби COVID-19, тому для того, щоб зберегти своє здоров’я, потрібно мінімізувати ризик або навіть унеможливити ймовірність інфікування. Це стає можливим саме завдяки проведенню масової імунізації населення. Ризик поширення даної інфекції дуже високий серед організованих колективів, що робить їх пріоритетною групою населення для проведення вакцинації. Таким чином, вакцинація допоможе унеможливити поширення вірусу.

Звертаюся до вас як керівників, лідерів думок, людей, які користуються авторитетом та повагою, із величезним проханням донести до своїх працівників, друзів, знайомих інформацію про те, що вакцини достатньо, вона безпечна і доступна. Наразі може вакцинуватися кожен бажаючий, тим самим убезпечивши як себе, так і оточуючих людей, зокрема своїх рідних і близьких. Закликаю кожного з вас поставитися до цього питання з максимальною відповідальністю, особливо це стосується працівників закладів освіти, оскільки зовсім скоро стартує новий навчальний рік, і лише колективний імунітет дозволить нам запобігти ймовірному осінньо-зимовому локдауну…   

До масової  вакцинації закликала і головний лікар КНП «Градизький Центр ПМСД» Валентина Хавронюк. Вона нагадала присутнім про види вакцини, які наразі доступні у медичних закладах громади (CoronaVac, Pfizer, Moderna), про те, де і як можна записатися на вакинацію, отримати консультацію та знайти інформаційні матеріали. Поділилася власним досвідом вакцинування та прикладами із практики, відповіла на питання присутніх.

Заступник міського голови Інна Авраменко зазначила:

«Весь світ вакцинується, люди розуміють, що жити за зачиненими дверима, кордонами, сидячи вдома – це шлях в нікуди. Разом з тим, із хворобою треба боротися. На сьогодні людство нічого кращого, ніж вакцинація, не придумало.

Зараз до нас прибула вакцина, яка є відкритою, доступною, гарної якості, тож тепер лише від нас з вами залежить, як ми провакцинуємось та убезпечимо себе.

Водночас, хочу зазначити, що члени моєї родини, в тому числі і я, теж провакцинувалися трьома різними вакцинами. Усі почувають себе добре.

До речі, ті хто отримав вже другу дозу вакцини, мають право отримати сертифікат про вакцинування. Для цього треба звернутися до сімейного лікаря, який без проблем вам його видасть.

Тож закликаю вас самих провакцинуватися та донести інформацію про доцільність щеплення якомога ширшому колу громадян. Будьмо свідомими, дбаймо про своє життя і безпеку».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень