A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Надання реабілітаційних послуг особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю

Дата: 09.08.2021 14:59
Кількість переглядів: 711

До сфери управління Міністерства соціальної політики України, які фінансуються з державного бюджету та надають реабілітаційні послуги особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю з усіх регіонів України, відносяться такі реабілітаційні установи:

  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Мрія» (м. Миколаїв);
  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» (м. Волинь);
  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь» (м. Вінниця);
  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» (м. Львів);
  • Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» (с. Лютіж, Київська область);
  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас»;
  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля» (м. Вінниця);
  • Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Віра, надія, любов» (с. Банчени, Чернівецька область).

За інформацією Мінсоцполітики, до Державної реабілітаційної установи «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю», який розташований в с. Лютіж Київської області, поставлене сучасне реабілітаційне обладнання, у тому числі 2 локомати - роботизовано комплекси для локомоторної терапії дорослих та дітей. Оптимізація центру комплексної реабілітації в с. Лютіж дозволить розширити контингент обслуговування від 185 до 1500-2000 осіб на рік, з них 750 - діти з інвалідністю з наслідками неврологічних та ортопедичних захворювань, порушенням функції пересування та самообслуговування.

З більш детальною інформацією щодо проведення реабілітаційних заходів у вищевказаних установах можна ознайомитися на сайті Мінсоцполітики за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/15062.html.

Направлення до вищевказаних реабілітаційних установ здійснюється відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 р. № 80 «Про затвердження Порядку надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг».

Для отримання послуг із комплексної реабілітації (абілітації), зокрема з метою попередження інвалідності, в реабілітаційній установі державної або комунальної форми власності отримувач або його законний представник подає такі документи:

  1. заяву про надання послуг із комплексної реабілітації (абілітації);
  2. індивідуальну програму реабілітації, видану медико-соціальною експертною комісією, лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу (для дітей з інвалідністю);
  3. висновок лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу (для дітей віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності) з рекомендаціями щодо проходження комплексної реабілітації (абілітації) в установі;
  4. паспорт громадянина України, свідоцтво про народження (для дітей з інвалідністю, дітей віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності) або інший документ, що посвідчує особу;
  5. документ, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;
  6. документ про освіту (для отримувачів, які потребують професійної реабілітації);
  7. виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о);
  8. довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (для отримувачів, які є внутрішньо переміщеними особами).

Заява з необхідними документами для отримання послуг із комплексної реабілітації (абілітації) приймається посадовими особами центру надання адміністративних послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень