A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Продовжується прийом документів на призначення житлової субсидії

Дата: 10.09.2021 15:02
Кількість переглядів: 983

Фото без описуЗ травня 2021 року призначення субсидій сім’ям, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020/21 року, проводиться автоматично без звернення громадян, крім сімей, яким субсидія:

надавалась у грошовій безготівковій формі;

призначалась за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);

призначалась без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації (на фактично проживаючих осіб).

 

Прийом документів для призначення житлових субсидій у Глобинській територіальній громаді проводиться на рівні:

- уповноважених осіб старостинських округів;

- посадових осіб центру надання адміністративних послуг.

 

При зверненні з питань призначення житлової субсидії при собі обов’язково необхідно мати: паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), інформацію про паспортні дані та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) членів домогосподарства та членів їх сімей (в тому числі, які зареєстровані за іншою адресою), інформацію про особові рахунки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг (зазначається у платіжних квитанціях або розрахункових книжках), інформацію про виплатні реквізити банківської установи для виплати субсидії.

 

Важливо! Заява та декларація вважаються не поданими у разі, якщо:

- не внесені у повному обсязі відомості про членів домогосподарства та членів їх сімей (прізвище, ім’я та по батькові, сімейний стан, дата народження, серія і номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номеру облікової картки платника податків і мають відмітку в паспорті);

- не зазначені відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків.

 

Житлова субсидія призначається одному із членів домогосподарства:

  • які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку);
  • за фактичним місцем проживання за наявності договору оренди житла та внутрішньо переміщеним особам (без укладеного договору оренди), або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, у разі, коли їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

Житлова субсидія непрацюючим непрацездатним особам, які проживають самі, призначається на понаднормову площу житла (збільшену не більше ніж на 30%), якщо про це заявником зазначено у заяві.

Субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства. Під час призначення субсидії враховуються доходи членів домогосподарства (осіб, зареєстрованих за однією адресою), а також членів їх сім’ї, які зареєстровані за іншою адресою (чоловік, дружина, неповнолітні діти). Не враховуються доходи батьків, у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитках за місцем навчання, а також доходи одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, одного з батьків дитини, які розлучені/не перебувають у шлюбі у разі призначення субсидії другому, осіб безвісно відсутніх/зниклих безвісті.

Житлова субсидія може призначатися на фактично проживаючих зареєстрованих осіб (в такому випадку субсидію призначають на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов та/або документів, що підтверджують непроживання особи за адресою).

 

Житлова субсидія з травня 2021 року призначається у готівковій формі.

       Громадяни, яким надається житлова субсидія, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитих житлово-комунальних послуг.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень