A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Бюджет участі Полтавської області 2021

Дата: 14.09.2021 08:49
Кількість переглядів: 1793

Фото без описуВже п'ятий  рік поспіль Полтавська обласна рада проводить унікальний конкурс  для жителів Полтавщини – Бюджет участі Полтавської області. Це  демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів обласного бюджету через створення проєктів для покращення  міста, селища, села та голосування за них. Тобто, це спосіб визначення видатків частини обласного бюджету за допомогою прямого волевиявлення мешканців області. На думку, організаторів конкурсу цей механізм потрібний, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, долати корупцію, робити населені пункти  кращими та дати можливість кожному мешканцю відчути причетність та відповідальність за те, яким буде його місто, селище, чи село.

 

Прикметно, що саме жителі області самостійно  шляхом голосування визначають, на які потреби доцільно витратити кошти. Результати голосування мають пряму дію, незалежно від волі чиновників та депутатів. Тому кожен активний мешканець, якому виповнилося 14 років може  стати автором проєкту, заповнити відповідні документи згідно  "Положення про супровід та реалізацію проєктів бюджету участі Полтавської області" та подати в електронному вигляді у  відділ інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради.

 

Цього року бюджет конкурсу складає 6 млн.грн. За повідомленням сайту Полтавської обласної ради, робочої  групи з реалізації обласної програми: “Бюджет участі Полтавської області на 2021-2023 роки” було подано 170 проєктів, з них -162 допущено до голосування.  Зокрема, 51 проєкт подали сільські громади, 49 – селищні та 70 – міські. Найбільше проєктів надіслали з чотирьох громад – Хорольської (23), Лубенської (9), Решетилівської (6) та Шишацької (5).Голосування за проєкти Бюджету участі Полтавської області 2021 року відбудеться 14-30 вересня на платформі Smart Region шляхом авторизації особи за допомогою системи «BankID», «MobileID», електронного цифрового підпису або інших методів ідентифікації особи.

Ви можете за лічені хвилини прийняти рішення про фінансування вагомих проектів майбутнього, які Вам запропонували на розгляд жителі нашого краю; безпосередньо вплинути на формування бюджету Полтавської області на 2022 рік: проявити своє бачення на подальший розвиток Полтавщини. Всі 162 проєкти  цікаві, бо їх творили активні особистості, які не лише прагнуть змін на краще,  а й намагаються їх наближати. Автори проєктів запрошують ініціативних мешканців  Полтавської області взяти найактивнішу участь в голосуванні Бюджету участі 2021. Кожен, хто має паспорт і проживає в Полтавській області може віддати свій голос за три проєкти. Ми прохаємо, Вас земляки, віддати свій голос за наші проєкти, щоб відчути радість перемоги та довгоочікувану естетичну насолоду від спільного творення затишку і краси в наших населених пунктах. Протягом наступних 16-ти днів згадайте, що на Ваш голос  сподіваються діти, творчі особистості і всі, всі, хто цінує радісні миті життя. Тільки наші голоси обирають переможців.

 

Проголосувати можна за посиланнями:

Фото без описуАніяк без тротуару (Капітальний ремонт тротуару в селі Яроші по вул. Чумацький щлях), Глобинська громада №22

https://smartregion.pl.ua/pb/projects/7/22

 

 

 


Фото без опису"Дбаємо про безпеку пришкільної території" (реконструкція паркану біля Пирогівської ЗОШ I-III ступенів), Глобинська громада

https://smartregion.pl.ua/pb/projects/7/23

 

 


Фото без описуСучасний спортивний майданчик у м. Глобине

https://smartregion.pl.ua/pb/projects/7/56

 

 

 

 

 

Староста Пирогівського старостинського округу 

Тамара Кір'ян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень