A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету

Дата: 15.09.2021 22:20
Кількість переглядів: 495

Сьогодні, 15 вересня, під головуванням міського голови Станіслава Джуся відбулося позачергове  засідання виконавчого комітету Глобинської міської ради.

У ході засідання розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади. Зокрема, члени виконкому заслухали інформацію начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради  Людмили Норенко про проведення перевірки стану перевезення громадян пільгових категорій на міських (приміських) автобусних маршрутах протягом червня, липня 2021 року відповідно до розпорядження міського голови від 10.06.2021 №250/02-05-АГП. Вона зазначила, що відповідно до заходів Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки виконавчим комітетом Глобинської міської ради проводиться відшкодування підприємствам/перевізникам витрат, пов’язаних з перевезенням пільгової категорії населення: інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сім`ї загиблих, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії, осіб з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей, пенсіонерів та інших пільгових категорій громадян, які згідно з чинним законодавством мають право на безкоштовний проїзд на міських (приміських) маршрутах.

Рішенням виконавчого комітету Глобинської міської ради від 12.02.2016 №13 встановлено пільгові дні для безкоштовного проїзду окремих категорій громадян в міському транспорті, щовівторка та щочетверга щотижня починаючи з 9-00 год.

Виконавчим комітетом Глобинської міської ради у 2021 році укладено:

- Договір про здійснення відшкодування витрат за перевезення окремих пільгових категорій громадян міським (приміським) автобусними маршрутами загального користування на міських маршрутах2, №4, №5 та приміських маршрутах №7, №8 з КП «Глобинське».

- Договір про здійснення відшкодування витрат за перевезення окремих пільгових категорій громадян на міжміському автобусному маршруті загального користування «Кременчук АС-Жуки-Новоселівка ч/з Глобине» з ТОВ «Авто-комплект».

Договір про здійснення відшкодування витрат за перевезення окремих пільгових категорій громадян на міжміському автобусному маршруті загального користування «Кременчук АС-Жуки-Радалівка ч/з Глобине» з ПП «Євротранс-сервіс».

Станом на 01.09.2021 перевізникам проведено відшкодування на транспортні витрати, пов’язані з перевезенням пільгової категорії населення, на загальну суму 186 365,11 грн., з них:

- КП «Глобинське»  - 136 377,30 грн.;

- ТОВ «Авто-комплект» - 9987,81 грн.;

- ПП «Євротранс-сервіс» - 40 000,00 грн.

Перевірками встановлено, що надані перевізниками розрахунки в цілому відповідають стану пільгового перевезення. Виконавчим комітетом також проводиться відшкодування витрат за надані послуги залізничним транспортом пільговій категорії населення громади, на відшкодування в 2021 році виділено 100 тис. грн., профінансовано 17,9 тис. грн.

 

Цього дня розглянуто низку питань, що стосувалися захисту прав та інтересів дітей. Начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Валентина Завезіон звернулася до старост із проханням всебічно сприяти у виявленні у своїх населених пунктах дітей та сімей, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах та потребують соціальних послуг та захисту прав. Прохала своєчасно повідомляти службу захисту дітей про такі сім’ї, аби та, в свою чергу, дослідила та оцінила їх потреби та вчасно надала необхідні соціальні послуги. Адже, як зазначила Валентина Завезіон: «Ми спільно повинні працювати на попередження і недопущення ситуацій, що призводять до порушення прав та інтересів дитини, загрожують її життю чи здоров’ю».

Окрім того, розглянуто питання  про перезатвердження списків громадян по квартирному обліку при виконкомі Глобинської міської ради, прийнято рішення про внесення змін до Інструкції з діловодства по Глобинській міській раді та її виконавчому комітету та про затвердження протоколу від 15.09.2021 №3 місцевої комісії з питань формування пропозицій щодо потреби спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа при виконавчому комітеті Глобинської міської ради

Коли питання порядку денного були вичерпані, до присутніх на засіданні виконкому звернувся заступник міського голови Олександр Кочерга. Він повідомив, що 14 вересня розпочалося голосування за проєкти Бюджету участі Полтавської області 2021 року та прохав усіх підтримати проєкти, які подали жителі Глобинської громади, і донести цю інформацію до якомога більшої кількості мешканців громади, зокрема й сільських населених пунктів.

Людмила Норенко начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради нагадала, що питання вакцинації перебуває на постійному контролі керівництва громади та прохала старост відповідально підійти до цього питання та постійно проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо доцільності масової імунізації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень