A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

СУБСИДІЯ БЕЗ ПОРУШЕНЬ!

Дата: 17.09.2021 09:09
Кількість переглядів: 348

Житлова субсидія дає змогу найменш захищеним категоріям громадян користуватися житлово-комунальними послугами. Таку підтримку держава забезпечує коштами платників податків, тому отримувачам слід відповідально надавати відомості про себе.

Щоб уникнути порушень, які можуть спричинити припинення субсидії та застосування санкцій, дотримуйтесь таких порад.

1. Правильно вказуйте в декларації всіх членів сім'ї та тих, хто проживає у помешканні! У Декларації про доходи і витрати слід указати інформацію не лише про осіб, які зареєстровані і фактично проживають у житловому приміщенні, а і про їхніх членів сім'ї (чоловіка, дружину, неповнолітніх дітей) – незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання.

2. Декларуйте реальні доходи! У Декларації слід задекларувати доходи, інформація про які відсутня в податковій та пенсійному фонді. Це може бути дохід від здачі майна в оренду, доходи від реалізації власної продукції, майна, не декларовані доходи, отримані під час роботи по договору, стипендії, інші надходження (у тому числі - закордонні перекази).

3. Не приховуйте справжній майновий стан! Не забудьте зазначити: будинки і квартири, транспортні засоби, земельні ділянки, інформацію щодо придбання протягом року майна, товарів чи послуг на суму від 50 тисяч гривень.

4. Повідомляйте про зміни вчасно! Якщо під час отримання житлової субсидії у вас змінився склад сім'ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, набір житлово-комунальних послуг, з'явився транспортний засіб з датою випуску до 5 років, було придбано майно, товари або сплачено послуги на суму понад 50 тисяч гривень – слід повідомити про це орган, що призначив субсидію, протягом 30 календарних днів. Також врахуйте: якщо хтось із членів сім'ї вийшов на пенсію – ваш розмір субсидії може бути збільшено.


Відповідно до пункту 49 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №848 від 21.10.1995 (зі змінами), громадянин несе відповідальність за подані відомості в заяві, декларації, інших документах, що вплинули на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень