A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У рамках відзначення 78-ї річниці визволення Глобинщини вшанували пам’ять загиблих

Дата: 24.09.2021 13:54
Кількість переглядів: 510

На території Глобинської громади розпочалися заходи з відзначення 78-ї річниці визволення Глобинського краю від фашистської окупації.

24 вересня на центральній площі міста зібралося чимало жителів Глобиного, які прийшли вшанувати пам’ять полеглих героїв, що віддали життя у боротьбі за рідну землю. Колона глобинців, під звуки оркестрової музики у виконанні міського оркестру «Орфей»  рушила центральною вулицею міста  до пам’ятника Вічної Слави, де відбувся мітинг-реквієм до дня визволення м. Глобине від фашистських загарбників.

До присутніх звернулися Глобинський міський голова Станіслав Джусь, начальник другого відділу Кременчуцького  районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Ігор Коваленко, голова відокремленого підрозділу організації ветеранів України у Глобинській громаді Володимир Мигаль. Виступаючі висловили слова глибокої вдячності ветеранам, учасникам Другої світової війни, дітям війни, тим, хто героїчно боронив та боронить  рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, закликали берегти пам’ять про загиблих визволителів та шанувати живих. Бажали глобинцям мирного неба, міцного здоровя та добробуту їхнім родинам.

Поминальну панахиду за всіма полеглими героями провів Благочинний Глобинської громади, настоятель Свято-Михайлівського храму, протоієрей Володимир. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували память тих, чий величний подвиг в ім’я людства – поза часом, та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Вже стало доброю традицією у рамках святкування славних дат перемоги у війні чи визволення Глобинщини відвідувати місця поховань тих, хто віддав своє життя в боротьбі з ворогом, та  покладати квіти до могил та пам’ятників нашим героям. Хоча за місто Глобине і не було запеклих та жорстоких боїв, адже ворожі війська намагались швидше відступити та укріпитися на крутому правому березі Дніпра, - все ж у Глобиному на старому Воїнському  та Центральному цвинтарях поховано більше трьохсот воїнів, які померли від ран у військових госпіталях, що розміщувались з вересня 1943 по травень 1944 року  на території міста.

Тож цього дня по завершенню мітингу очільник громади Станіслав Джусь, заступник міського голови Олександр Кочерга та начальник другого відділу Кременчуцького  районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Ігор Коваленко вирушили до центрального та заводського кладовищ м.Глобине, де поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання воїнів загиблих та померлих від ран героїв Другої світової війни.

Хай мир і злагода панують на рідній землі!

Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим!

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень