A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«ДЯКУЮЧИ ВАМ…»

Дата: 15.10.2021 15:48
Кількість переглядів: 663

«Сьогодні ми зібралися у цій залі, щоб відзначити особливе свято. Свято мужності, хоробрості, сили і відваги. В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. А 14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисників і захисниць  України. Вітаємо зі святом наших найхоробріших і незламних захисників і захисниць! Хай завжди вас зігріває тепло і любов рідних, а небо буде спокійним і мирним!», - такими словами розпочала святковий концерт «Героїв слава живе у віках» до Дня захисників і захисниць України ведуча свята Олена Сліпих.

З вітальними словами до глядачів звернувся секретар Глобинської міської ради Олександр Феденко. Від себе особисто, від депутатського корпусу міської ради він щиро вітав глобинців з прийдешніми святами. Побажав гостям свята мирного неба, міцного здоров’я, добробуту та злагоди у родинах. Особливі слова вдячності Олександр Олексійович висловив ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів, зичив їм міцного здоров’я, добра та щастя. На знак глибокої шани запропонував у хвилині мовчання низько схилили голови перед пам’яттю і подвигом славних синів і дочок України.

Водночас він зазначив, що 14 жовтня Глобинська громада відзначає день народження Берегині української пісні, нашої славної краянки Раїси Кириченко. Кожна пісня з репертуару Раїси Панасівни, ставала народною, бо вона вкладала в неї свою душу і серце. ЇЇ пісні живуть серед нас, надихають на добрі справи, бадьорять і зігрівають і в радості, і в печалі.

Справжнє свято пісні і душі дарували глобинцям Народна артистка України Оксана Калінчук, наша землячка, талановита українська співачка, учениця Раїси Кириченко Наталія Шинкаренко. Дякуючи артисткам за подаровані неймовірні емоції та насолоду від щирої української пісні, секретар Глобинської міської ради Олександр Феденко від імені Глобинської громади вручив співачкам подяки та запашні короваї.

У ході концертної програми ведучі свята: Олена Сліпих, Людмила Давидова, Марія Ковтун, Віталій Мазур, Владислав Пилипенко, Єлизавета Обушна, Вікторія Горчакова, зробили екскурс в історію боротьби за незалежність нашої держави та нагадали глядачам про той складний тернистий шлях України, який вона пройшла упродовж всіх етапів українського державотворення, про славних козаків, визволителів у роки Другої світової війни, героїв Небесної сотні і героїв АТО та ООС. Ведучий Євгеній Шкірко дякуючи за сина, вручив квіти присутнім у глядацькій залі батькам померлого у 2015 році воїна Миколи Бондаренка.

У фойє міського будинку культури розгорнулася тематична виставка озброєння та амуніції сьогодення, підготовлена працівниками другого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Святкове дійство за участю талановитих аматорських колективів та сольних виконавців вражало своїм колоритом, широтою жанрів та образів, чарувало різнобарвністю музичної палітри. Особлива вдячність народним аматорам сцени, а це - Іванна Гаджега, Зоя Діброва, Надія Ракович, вокальний колектив «Криниченька», зразковий дитячий танцювальний колектив «Сузір’я» Глобинського МБК (кер. – Сергій Рибальченко), вокальний колектив «Щаслива доля» Глобинського МБК ім. Івана Франка, Жанна Мамедова і Ельвіра Солод, Вікторія Горчакова, дитячий танцювальний колектив «Флорес» Глобинської дитячої школи мистецтв (кер. – Віра Дударь), Олександр Поповичук, Юлія Потоцька, які подарували у цей день свою виконавську майстерність вдячним глядачам. Так тримати!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень