Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

18 жовтня – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 20.10.2021 12:21
Кількість переглядів: 618

18 жовтня європейська спільнота відзначила Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року. За 30 років незалежності України 260 тис. громадян стали жертвами торгівлі людьми - такі дані Міжнародної організації з міграції.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

З метою привернення уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків та дітей, які постраждали від злочину торгівлі людьми, а також, попередження про наслідки нелегальної трудової міграції працівники Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» провели вуличну інформаційно-просвітницьку акцію «ЛЮДИНА - НЕ ТОВАР!»

Акція покликана привернути увагу громадян до злочину торгівлі людьми та продемонструвати їм усі можливі ризики потрапляння до тенет торгівців людьми у разі прийняття ризикових пропозицій працевлаштування.

Активні жителі громади, котрі взяли участь у акції мали можливість висловити свої думки з приводу важливих заходів безпеки уникнення ситуацій торгівлі людьми. Організатори акції наголосили мешканцям на важливості безпечного працевлаштування на Батьківщині, та необхідності вжиття заходів безпеки, щоби не потрапити в ситуацію торгівлі людьми при працевлаштуванні за кордоном.

В ході акції використано арт-інсталяцію «Невидимі». Глобинцям та гостям містам показали реальні історії українців, які стали жертвами торгівлі людьми: чоловіка, якого  втягнули в трудове рабство; дівчину, що опинилась в сексуальному рабстві за кордоном.  Інсталяція покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто залишаються непоміченими. Фігури-силуети уособлюють понад 120 000 українців, які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. На фігури нанесені справжні історії жертв сучасного рабства. Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції МОМ, відкрив власну справу.

Організатори акції роздавали перехожим інформаційні букети, пам’ятки як уберегтися від потрапляння в ситуації торгівлі людьми. Учасники акції отримали листівки з контактними телефонами установ, де можна отримати допомогу.

Жителі громади виявляли цікавість до заходу, брали активну участь у обговоренні, ділились досвідом свого близького оточення з проблеми торгівлі людьми.

Таке ганебне явище як рабство і торгівля людьми, все ще присутнє в Україні, як і в багатьох інших країнах і лише разом ми можемо протидіяти йому. Важливо не мовчати, а вчасно звертатись по допомогу!

Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

Тому лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми у суспільстві!Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень