A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До відома жителів громади!

Дата: 05.11.2021 12:05
Кількість переглядів: 331

Фото без опису16 листопада 2021 року з 08.30 до 12.00 години у приміщенні КНП «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради буде проходити прийом осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю виїзною медико-технічною бригадою Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Обслуговування виїзної МТБ Полтавського КЕПОП включає в себе:

  • консультативний прийом лікарів ортопедів-травматологів та інших фахівців медичного відділу Полтавського КЕПОП, прийом замовлень згідно         направлення на забезпечення протезно-ортопедичними виробами на індивідуальне виготовлення протезів, протезно-ортопедичних виробів (ортези на верхні та нижні кінцівки, ортези на стопу (устілки ортопедичні), корсети, бандажі, коректори постави, головотримачі, допоміжні засоби для особливого догляду та захисту кінцівок та інші медичні вироби) та ортопедичного взуття (далі ТЗР – технічні засоби реабілітації);
  • індивідуальна проміжна примірка та видача замовникам готових ТЗР власного виробництва підприємства та оформлення замовлення на після гарантійний ремонт або корекцію готових ТЗР;
  • супровід пацієнта процесу протезування та ортезування, навчання безпечному користуванню ТЗР, корекція готових виробів при необхідності, обслуговування пацієнтів вдома (амбулаторно) або в умовах спеціалізованих закладах соціальної допомоги за місцем їх постійного або тимчасового проживання.

Полтавське КЕПОП виготовлює власну продукцію та надає медичні послуги на основі дозвільних документів Міністерства соціальної політики і Міністерства охорони здоров’я України  та співпрацює з провідними вітчизняними та іноземними партнерами.

Полтавське КЕПОП Мінсоцполітики має стаціонарне (реабілітаційне відділення) первинного та складного протезування на 24 ліжко-місця. Стаціонар Полтавського КЕПОП надає усі належні послуги з медичної, фізичної реабілітації та соціально-побутової адаптації на етапах забезпечення пацієнтів індивідуальними протезами, протезно-ортопедичними виробами та складним ортопедичним взуттям, з урахуванням організації харчування та необхідного лікування своїх пацієнтів на період перебування в стаціонарі безкоштовно (за рахунок державного бюджету).

Первинне і складне протезування та ортезування осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб здійснюється відповідно до Положення про первинне та складне протезування та ортезування осіб з порушеннями опорно-рухового апарату, затвердженого Мінсоцполітики, за погодженням з МОЗ.

Ознаки, медичні показання та поняття: первинне протезування, первинне ортезування, складне протезування, складне ортезування.

Первинне протезування – комплекс заходів, що проводяться з метою забезпечення особи з порушеннями опорно-рухового апарату першим протезом після ампутації (реампутації) та загоювання рани.

Первинне ортезування - комплекс заходів, що проводяться з метою забезпечення осіб з порушеннями опорно-рухового апарату першим ортезом, який виготовляють після обстеження, виявлення патології опорно-рухового апарату та встановлення відповідного діагнозу. Ортез призначається з метою корекції або компенсації виявлених порушень опорно-рухового апарату, адаптації особи до ортеза та освоєння навичок користування ним.

Складне протезування або ортезування – комплекс заходів, спрямованих на усунення або компенсацію обмежень життєдіяльності, відновлення рухових або косметичних функцій опорно-рухового апарату, ускладнених супутніми захворюваннями.

У разі первинного та складного протезування й ортезування особи з порушеннями опорно-рухового апарату забезпечуються необхідними реабілітаційними послугами, зокрема спрямованими на підбір та освоєння протезно-ортопедичних виробів, а також адаптацію до них.

Полтавське КЕПОП розташоване за адресою: м. Полтава, вул. Монастирська, 10, телефон приймальної (0532) 56-22-08, 56-22-67.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень