A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Що потрібно знати про "COVID-сертифікат"

Дата: 08.11.2021 14:40
Кількість переглядів: 260

Фото без описуВ Україні все більше областей стають червоними зонами, де діють жорсткі правила для невакцинованих і бонуси для людей, які отримали щеплення. Дедалі частіше перевіряють документи про щеплення - ковід-сертифікати. Як їх отримати та які типи бувають?

Право на ковід-сертифікати мають всі українці, які отримали одне чи два щеплення. Є кілька способів, як їх отримати.

Перший - у сімейного лікаря. Це паперовий документ, який ще називають свідоцтвом про вакцинацію. Він має містити ваше ім'я, прізвище, назву вакцини, печатки лікарні та підписи лікаря. Його видають лише після двох доз щеплення.

Другий спосіб - це його генерування у додатку Дія у смартфоні або на порталі Дія. Це електронний документ з QR-кодами. Також сертифікат можна завантажити без смартфона на порталі Дія. Але тільки міжнародний.

Що робити, якщо сертифікат не вантажиться?

Проблем із завантаженням сертифікатів виникає багато, але вже понад мільйон українців змогли завантажити сертифікати - і на айфони, і на андроїди. Найперша порада, якщо не вдається завантажити сертифікат, - оновити застосунок Дія. Багато проблем вирішується зі встановленням найновішої версії. При виникненні таких питань можна звертатися до технічної підтримки застосунку Дія, а також у чат Дії.

Паперовий сертифікат і електронний одинакові?

Ні. Це різні види документів. Паперовий сертифікат видає сімейний лікар. Він більше знадобиться для підтвердження вакцинального статусу всередині країни.

Українські електронні ковід-сертифікати визнані у ЄС. Вони містять QR-коди, які перевіряють при перетині кордону. Хоча, відомі приклади, коли кордон перетинали і з паперовими ковід-сертифікатами. Для подорожей за кордон краще мати електронні сертифікати. Але й електронний теж можна роздрукувати. Електронні ковід-сертифікати можуть зникати з додатка Дія. Тому краще завантажити пдф-файл з сертифікатом і роздрукувати його.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень