A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося перше засідання робочої групи МВС України з питань виконання Національної стратегії з безбар'єрності

Дата: 18.11.2021 15:46
Кількість переглядів: 273

Під час засідання визначили наступні кроки для виконання заходів, передбачених планами Уряду та МВС, а також окреслили проблемні питання, які потрібно спільно вирішувати задля формування безбар’єрного простору в системі відомства.

У зустрічі взяли участь представники підрозділів апарату МВС, центральних органів виконавчої влади системи МВС, які є відповідальними виконавцями за реалізацію заходів, визначених Планом та представники громадських організацій, які займаються питаннями безбар’єрності.

Створення безперешкодного середовища для всіх груп населення – це забезпечення рівних можливостей для кожної людини щодо реалізації своїх прав, отримання послуг шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної, громадянської безбар’єрності до всіх сфер державної політики.

Під час засідання увагу всіх присутніх було закцентовано на необхідності:

  • проводити просвітницькі і інформаційні заходи серед особового складу щодо необхідності інтегрування інклюзивних підходів у діяльність всіх без виключення ЦОВВ МВС;

  • постійно (щомісячно, щоквартально) брати участь в організації та проведенні інформаційно-просвітницької кампанії «Україна без бар’єрів»;

  • постійно працювати над покращенням рівня фізичної доступності осіб до об’єктів, будівель, споруд тощо відомства;

  • вживати заходів для безперешкодної реалізації права осіб на звернення та отримання відповідних сервісних послуг.

МВС зі свого боку робить значні кроки у створені дійсно інклюзивного середовища, щоб жодна людина не відчувала себе беспечно. Для нас важливо, щоб усі напрацювання щодо забезпечення безбар’єрного середовища своєчасно втілювалися у життя.

Україні без бар‘єрів - бути!

Безбар’єрність

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень