Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ТРИВАЄ «МІСЯЦЬ ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ»

Дата: 19.11.2021 14:09
Кількість переглядів: 296

Фото без описуВ Україні проводиться масштабна кампанія «Місяць цифрової грамотності», яка триватиме до 30 листопада 2021 року.

Ініціатива реалізується у рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта» – національною платформою з цифрової грамотності.

У рамках цього проєкту школярам та вчителям пропонується  зареєструватися на платформі «Всеукраїнська школа онлайн»  https://lms.e-school.net.ua.

Усі бажаючі можуть ознайомитися з платформою «Дія. Цифрова освіта» та переглянути безоплатні освітні серіали та пройти національний тест на цифрову грамотність (Цифрограм) https://osvita.diia.gov.ua/digigram. Адже цифрова грамотність – це наша з вами безпека.

Рекомендовані освітні серіали:

 

ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ «ОСНОВИ КІБЕРГІГІЄНИ» НА ПОРТАЛІ ДІЯ.ЦИФРОВА ОСВІТА (https://cutt.ly/6Tz884t)

Це 9 серій тривалістю 4-7 хвилин, які дозволять:

  • розуміти суть соціальної інженерії та психології впливу;
  • безпечно користуватися браузером та загалом мережами wifi;
  • розмежовувати використання особистої та службової поштових скриньок;
  • ознайомитися з роллю фізичної безпеки в кіберзахисті організації;
  • розібратися у видах маніпуляцій з інформацією у кіберсфері.

 

ЕКСПРЕС-ТЕСТ НА ЦИФРОВУ ГРАМОТНІСТЬ (https://t.me/digigram_ua_bot), який за кілька коротких запитань допоможе вам визначити рівень цифрових навичок та дізнатися нові факти про безпеку онлайн

ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ «КІБЕРНЯНІ» НА ПОРТАЛІ ДІЯ.ЦИФРОВА ОСВІТА (https://cutt.ly/sTz66vo)

З цього курсу ви дізнаєтеся, як мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації, як попередити кібератаку або кібершахрайство, та як швидко відновитися після них у разі, якщо вони все ж таки сталися.

ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ «ОБЕРЕЖНО! КІБЕРШАХРАЇ»  (https://cutt.ly/fTxqCoD)

Зі стрімким розвитком технологій та впровадженням їх у повсякденне життя дедалі більше конфіденційної інформації зберігається на мобільних пристроях. Кібершахрайство з сім-картою стає поширеною проблемою, адже жертвою може стати будь-хто — від звичайних громадян до власників компаній.

Під час курсу ви дізнаєтесь, як захиститись від дій зловмисників. Засвоїте покрокові інструкції для ефективного захисту своїх приватних даних. Дізнаєтесь про вдалі приклади боротьби з кібератаками.

ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ ДЛЯ БАТЬКІВ «БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ» (https://cutt.ly/xTxwbx4)

Інтернет надає багато можливостей як для дорослих, так і для дітей. Але поряд із тим є запитання, які можуть хвилювати батьків, коли їхні діти користуються ґаджетами. Ким є «друзі» у соціальних мережах? Як захистити дітей від шкідливого контенту в інтернеті? Чи існує небезпека від кібербулінгу?

Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.

 

ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ «ЕЛЕКТРОННИЙ ПІДПИС» (https://cutt.ly/tTxegEL)

Електронний підпис необхідний для реалізації функцій електронної демократії, забезпечення доступу громадян та бізнесу до отримання публічних послуг онлайн, переходу до електронного документообігу та спрощення ведення бізнесу. Проте у громадян часто виникає багато запитань, на які потрібно давати відповіді. Які можливості дає електронний підпис? Як безпечно його зберігати? Де отримати? Як використовувати? Як підписати документ?

Цей курс для того, щоб навчитись по максимуму використовувати можливості електронного підпису, адже він є ключем до цифрового світу.

Все буде «digital»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень