A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У місті Глобине відбулися збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

Дата: 22.11.2021 08:43
Кількість переглядів: 1426

У п'ятницю, 19 листопада, у м.Глобине на стадіоні «Старт» відбулися збори громадян України, жителів Кременчуцького району Полтавської області щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

За результатами реєстрації участь у зборах прийняли 416 осіб – представники територіальних громад Кременчуцького району: Глобинської, Омельницької, Піщанської, Семенівської, Градизької, Оболонської.

Ініціатор зборів, Юрій Шпорта, повідомив, що метою зібрання є підтримка ініціативи щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо питання ціни видобутого газу в Україні. Адже дане питання є надзвичайно важливим і актуальним для громадян України, оскільки після запровадження вільного ринку газу для побутових споживачів єдина регульована ціна на блакитне паливо зникла, а ціни постачальників почали зростати. В основному через ріст цін у Європі та похолодання. За оцінками експертів видобутий на території України газ з надлишком покриває потреби населення у природному газі. В той же час, на сьогодні відсутня різниця цін на імпортний газ та газ власного видобутку для захищених споживачів, що не відповідає економічній сутності ціноутворення. Прийняття ж відповідного рішення на всеукраїнському референдумі забезпечить спрямування природного газу вітчизняного видобутку на потреби захищених споживачів (населення і «бюджетної» сфери), що зможе забезпечити соціально виправдану ціну для населення та зменшити постійно наростаючу соціальну напругу в суспільстві.

Головою зборів одноголосно було обрано Григорія Ковша. У ході зборів учасники заходу затвердили формулювання питання, що пропонується винести на всеукраїнський референдум за народною ініціативою «Чи підтримуєте Ви пропозицію, щоб газ, який видобувається на території України постачався громадянам України з метою використання у побутових потребах та державним і комунальним підприємствам, установам, організаціям за ціною, яка включає ціну його видобутку та надбавку до ціни видобутку не більше ніж 30 відсотків?». Затвердили обґрунтування позиції щодо питання всеукраїнського референдуму за народною ініціативою у повному та скороченому вигляді, а також затвердили персональний склад ініціативної групи у кількості 65 осіб. Обрали уповноваженим представником ініціативної групи Сергія Мороза, керівника Місцевого осередку Громадської організації «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос»».

Ініціативній групі доручено організувати збір підписів громадян України на підтримку ініціативи щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та здійснення інших функцій, передбачених Законом України «Про всеукраїнський референдум».

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про всеукраїнський референдум» № 1135-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 26 січня 2021 року.

Цей закон був ініційований Главою держави, щоб надати народу право самостійно та безпосередньо, без участі політиків, вирішувати державні питання. Прийняття цього документа було одним з пунктів президентської програми Володимира Зеленського. Його імплементація збільшить можливості громадян брати участь в управлінні державою та дасть змогу істотно знизити напруження в суспільстві щодо складних питань.

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень