A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Внесено зміни до умов надання житлових субсидій

Дата: 24.11.2021 13:22
Кількість переглядів: 366

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2021 № 1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів» внесено зміни до порядку та умов надання житлових субсидій.

Внесеними змінами, надано право на отримання субсидії особам, зокрема у випадках:

  • якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше п’яти років;
  • якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);
  • у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету, при цьому такі кошти не враховуватимуться до сукупного доходу сімї під час обчислення субсидії;
  • при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуються житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт, за умови, що будь яке житло, яке знаходиться у власності не здається в оренду (підтвердження актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства);
  • змінено загальну суму заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги, за наявності якої житлова субсидія не призначалась. До внесених змін ця сума становила 20 неоподаткованих мінімумів громадян (340 грн). Відтепер житлова субсидія не призначається у разі наявності простроченої понад трьох місяців заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк  позовної даності не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 грн).

          Змінено бланки заяви та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії в частині особливих характеристик транспортних засобів та житлових приміщень.

           Громадяни, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії із вищевказаних причин, мають право повторно звернутися за її отриманням.

            Крім того, просимо звернути увагу на коректність та правильність особових рахунків постачальників житлово-комунальних послуг в заявах про призначення житлової субсидії. Неправильність рахунків приводить до відмови в призначенні житлової субсидії.

За консультаціями громадяни можуть звертатися до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради (м. Глобине, вул. Центральна, 230/2, кабінет №4), а також за телефоном 24-1-69 (відділ з питань призначення та виплат соціальних допомог та інших видів соціальної підтримки населенню №2 управління соціального захисту населення Кременчуцької райдержадміністрації).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень