Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 08:43
Кількість переглядів: 256

Фото без опису1 грудня –  Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Це день, коли світова громадськість висловлюється на підтримку мільйонів людей в усьому світі, що живуть з ВІЛ/СНІД. Це день, коли ми повинні нагадати собі, що кожні 10 секунд від цього захворювання помирає одна людина, що щоденно близько 16 тисяч чоловік заражається ВІЛ-інфекцією, половина з них – молодь 15-24 років…

Розповсюдження ВІЛ-інфекції набуло характеру пандемії і значно відрізняється від попередніх епідемій, з якими зустрічалося людство в процесі свого історичного розвитку. Масштаби захворюваності, темпи розповсюдження, невиліковність,  дискримінація ВІЛ-інфікованих, соціально-економічні та демографічні наслідки пов’язані з ВІЛ-інфекцією, сколихнули усі прошарки суспільства країн світу.

 

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%. Щодня в Україні реєструється 48.5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. Також в Україні зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок. За оцінками експертів, до 2014 року загальна кількість ВІЛ-інфікованих громадян України становитиме від 479 до 825 тисяч.

ВІЛ та СНІД- це одна з найсучасніших проблем Світу, тому цій темі присвячуються конференції та демонстрації щодо СНІДу та його профілактики. Не варто забувати, що ця хвороба смертельна. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень