A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформуємо про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень

Дата: 10.12.2021 17:30
Кількість переглядів: 542

Фото без описуЗ метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень, а також дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до 2022 року, закликаємо усіх громадян вимагати від реалізаторів новорічних ялинок документи, що підтверджують законності їх набуття, та не купувати новорічні ялинки невідомого походження без електронного маркування.

 

Згідно доручення Державної екологічної інспекції України від 19.11.2021 №191 «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період», відповідно до Лісового кодексу України, законів України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про природно-заповідний фонд України», «Про Червону книгу України» та Положення про територіальні та міжрегіональні територіальні органи Держекоінспекції, яке затверджено Наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля від 07.04.2020 року № 230, Державна екологічна інспекція у Полтавській області розпочала заходи з виявлення незаконних рубок та перевезення новорічних ялинок, а також контроль за дотриманням правил торгівлі, законності реалізації та придбання новорічних ялинок на території Полтавської області в період підготовки до 2022 року.

Виконавчий комітет Глобинської міської ради інформує лісокористувачів про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень та забезпечення здійснення лісовою охороною заходів щодо охорони хвойних насаджень від самовільних рубок, особливо на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.

Відповідно до статті 64 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини та заготівлі живиці – тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 102 до 238 грн. і на посадових осіб - від 170 до 272 грн.

Відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 510 до 1020 грн. і на посадових осіб - від 2550 до 5100 грн.

За шкоду заподіяну лісу внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень розраховуються збитки згідно «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», затверджених Постановою Кабінету міністрів України від 23.07.2008 року № 665.

Нагадуємо керівникам ринків та торгівельних майданчиків територіальної громади про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства та недопущення випадків порушень чинного законодавства України під час реалізації хвойних насаджень у передноворічний період 2022 року.

Відповідно до частини 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання – тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої, про що рішення приймаються відповідними місцевими судами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень