A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У селі Великі Кринки відбулася подія історичної ваги - відкрили пам’ятний знак землякам-ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 19:32
Кількість переглядів: 561

 У день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, який щорічно відзначається 14 грудня, збулась нарешті давня мрія усіх, хто прагнув бачити пам’ятник людям за їх героїчний подвиг в ім’я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, для вшанування почесних людей Кринківського осередку, які, ризикуючи власним здоров’ям і життям, стали супроти розбурханої атомної стихії, захищали світ від наймасштабнішої техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Саме сьогодні, 14 грудня 2021 року, відбулася подія історичної ваги в житті Глобинської громади  – у селі Великі Кринки відкрито пам’ятний знак-обеліск ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Почесне право відкрити пам’ятний знак було надано голові Кринківського осередку  громадської організації «Союз-Чорнобиль Україна» Павлу Малецькому та учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  Віталію Розсоханю. Учасники заходу вшанували пам’ять всіх загиблих, поклавши квіти до пам’ятного знаку.

Продовжилися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та відкриття пам’ятного знаку у приміщенні Кринківського будинку культури.

Усіх героїв-ліквідаторів, які цього дня зібралися у залі сільського будинку культури, привітав зі святом заступник міського голови Олександр Кочерга. Зі словами вдячності побажав учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС  міцного духу, здоров’я, довгих років життя, щастя і злагоди у родинах та мирного неба над Україною, на захист якої вони стали.

Голова Кринківського осередку  громадської організації «Союз-Чорнобиль України» Павло Малецький теж звернувся до присутніх з вітальним словами. Він подякував Глобинській міській раді, депутату міської ради Юрію Шульженку, директору товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «СОНЯШНИК» Олександру Яреську, приватним підприємцям села, усім, хто долучився до реалізації задуму по виготовленню та встановленню пам’ятного знака.

Павло Малецький разом з головою Глобинської районної організації «Союз-Чорнобиль Україна» Олександром Логвином вручили грамоти ліквідаторам за особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень