A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щороку в області все більше витрачається коштів на заходи щодо доступності закладів

Дата: 21.12.2021 09:20
Кількість переглядів: 237

За даними моніторингу, витрати на забезпечення безбар’єрного середовища для життєдіяльності осіб із інвалідністю та маломобільних категорій населення в Полтавській області у 2012-2014 роки становили 2 мільйони гривень. А в 2020 році вони збільшилися до 10 мільйонів гривень. Про це говорили на нараді в голови облдержадміністрації 20 грудня.

Заступник директора Департаменту - начальник управління містобудування і архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ПОДА Ірина Особік повідомила, що цього року на заходи доступності передбачалося спрямувати 19,6 мільйона гривень. Станом на сьогодні освоєно 9225,13 тисяч гривень на забезпечення безбар’єрності в закладах освіти, охорони здоров’я, культури та інших закладів і установ.

«Підсумком роботи зі створення безбар’єрного простору в області протягом останніх 5 років стало: функціонування ряду класів з інклюзивною освітою;

створення 19 інклюзивно-ресурсних центрів; функціонування 5 центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю; запровадження послуг «гарячої лінії», виїзного «соціального офісу», служби «соціального таксі», – розповіла Ірина Особік. – Також організовується доступність пішохідної та вулично-дорожньої мережі; з’являються у громадському середовищі тактильні і контрастні орієнтири; облаштовуються місця паркування для авто осіб з інвалідністю; збільшується кількість пристосованого транспорту та шкільних автобусів із підйомними пристроями».

Активно здійснюється просвітницька кампанія. Оновлено склад обласного Комітету з питань безбар’єрності, громадські експерти долучалися до розроблення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, взаємодії з проєктними і підрядними організаціями.

Із метою поширення безбар’єрності в усіх сферах здійснюється моніторинг та оцінка ступеню безбар’єрності об’єктів і послуг для осіб з інвалідністю на території Полтавської області всіх типів об’єктів, у тому числі соціальної сфери, адміністративних будівель, транспорту.

На об’єктах, що завершені будівництвом та здані в експлуатацію, проведено перевірку відповідності вимогам чинного законодавства. За наслідками перевірок надано рекомендації щодо усунення недоліків.

Загалом у 2021 році відбулося 11 семінарів для посадових осіб територіальних громад та держслужбовців, 3 цільових семінари для проєктних установ, 7 робочих нарад із головними архітекторами проєктів.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень