A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Бюджет Глобинської громади прийнято

Дата: 24.12.2021 12:42
Кількість переглядів: 765

23 грудня відбулося пленарне засідання двадцять другої сесії Глобинської міської ради восьмого скликання. У ході засідання депутатським корпусом розглянуто 369 питань, основна частина яких, стосувалась сфери земельних відносин.

Всі питання були ретельно вивчені і детально опрацьовані на засіданнях постійних комісій міської ради, тому засідання проходило злагоджено і конструктивно.

Лише питання затвердження бюджету громади на 2022 рік вкотре змусило депутатів подискутувати. Начальник фінансового відділу Світлана Замогильна детально ознайомила депутатів з проектом основного фінансового документу громади, який було погоджено відповідним рішенням виконавчого комітету. У ході обговорення було озвучено основні статті та обсяги дохідної частини бюджету, проінформовано про основні напрямки видатків на забезпечення окремих сфер життєдіяльності громади.

Після жвавого і тривалого обговорення, депутати все ж дійшли до спільної згоди і бюджет було затверджено. Відповідно до прийнятого рішення, доходи бюджету Глобинської міської територіальної громади у 2022 році визначено на рівні 363 млн. 315 тис. 366 грн, в тому числі доходи загального фонду – 361млн. 462 тис. 545 грн. та доходи спеціального фонду місцевого бюджету – 1 млн. 852 тис. 821 грн.

На реалізацію трьох проектів - переможців «Громадські бюджети Полтавщини у 2021 році», за рахунок надходжень субвенції з Полтавського бюджету та  співфінансування з бюджету громади на дані об’єкти заплановано кошти у сумі 598 тис. 492 грн. На утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету заплановані видатки складають 10 млн. грн.

Також у ході засідання радою затверджено звіти про виконання міських програм, План соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік, внесено зміни і доповнення до бюджету громади на 2021 рік. Зокрема, серед внесених змін до бюджету визначено кошти у сумі 10 млн. 900 тис. грн. на реконструкцію Свято-Михайлівського скверу у м.Глобине, які вдалося залучити за сприяння народного депутата України Олександра Трухіна та депутата Глобинської міської ради Олега Лєдніка.

Підтримали депутати і запропоновані зміни до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки. Відповідно, орієнтовні обсяги фінансування програми на 2022 рік доповнено коштами, які мають надійти з обласного бюджету:

- в сумі 183 тис. 754 грн.  на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, встановлення телефонів особам з інвалідністю І і ІІ груп.;

- в сумі 60 тис. грн. на оздоровлення в санаторно-курортних закладах, розташованих на території Полтавської області членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, з числа учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав, членів сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС, та осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузій чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, осіб з  інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС, осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території інших держав.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень