A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Підтримка індивідуального житлового будівництва на селі

Дата: 25.01.2022 17:28
Кількість переглядів: 259

Фото без описуПочинаючи з 1998 року на виконання Указу Президента України від 27 березня 1998 р. №222 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» на Полтавщині реалізується програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

 

Житлова проблема на селі та відсутність умов для підвищення рівня продуктивної зайнятості сільського населення залишаються  одним з найгостріших соціально-економічних питань області. На даний час спостерігається відтік молоді з сільської місцевості, головною причиною чого є відсутність належних житлових умов та робочих місць. Рівень інженерного забезпечення існуючого житлового фонду у сільській місцевості залишається вкрай низьким, головним чином, через відсутність у селян необхідних грошових надходжень.

Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі виконує державну цільову програму розвитку українського села «Власний дім», надає пільгові кредити під 3% річних особам, що проживають у сільській місцевості.

Кредити надаються:

  • для будівництва нового житла - до 400 тис. грн.;
  • для реконструкції (добудови) - до 250 тис. грн.;
  • для придбання житла - до 300 тис грн.;
  • для спорудження інженерних мереж - до 100 тис. грн.;
  • короткострокові кредити (в т.ч. пенсіонерам) для спорудження (реконструкції) інженерних мереж - до 15 тис. грн.

Індивідуальні сільські забудовники користуються державним пільговим кредитом за умови їх працевлаштування та проживання (або переселення для постійного проживання) у сільській місцевості в межах сіл і селищ, та підтвердження ними своєї платоспроможності.

Кредити надаються на термін до 20 років, а молодим сім'ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім'ям (мати (батько) віком до 35 років) - до 30 років, з внесенням за користування ним плати у розмірі трьох відсотків річних.

Позичальник, який має трьох і більше дітей (у тому числі усиновлених та/або таких, що перебувають під його опікою/піклуванням), звільняється від сплати відсотків за користування пільговим кредитом.

Кредити надаються почергово. Позичальник, для постановки на чергу для отримання кредиту, надає документи до фонду згідно переліку:

 

  1. Заяву на ім’я керівника виконавчого органу фонду про надання кредиту.
  2. Клопотання органу місцевого самоврядування про надання кредиту.
  3. Згоду позичальника та другого з подружжя на використання та обробку персональних даних.
  4. Копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України індивідуального позичальника та другого з подружжя.
  5. Оригінал та копію довідки про ідентифікаційний код позичальника та другого з подружжя.
  6. Довідку про реєстрацію місця проживання.
  7. Копії свідоцтв про народження дітей (для багатодітної родини).
  8. Документи, необхідні для визначення рівня платоспроможності позичальника (довідки про доходи позичальника і членів його сім’ї, одержані за попередні 6 місяців, та/або довідки, видані органом місцевого самоврядування, про ведення особистого селянського господарства. (Для фізичних осіб-підприємців декларацію про доходи та видатки, копію свідоцтва та копію витягу про сплату податку).
  9. Довідку про наявність (або відсутність) приватного житла з Державного реєстру прав на нерухоме майно. Довідки подаються на позичальника і другого з подружжя. (У випадку подання документів на придбання житла дані довідки подаються при надходженні черги на отримання кредиту).
  10. Копію документа, що підтверджує право власності чи користування земельною ділянкою (крім випадків придбання житла, газифікації чи водопостачання).
  11. Копію будівельного паспорту або, у випадку добудови (реконструкції), копію технічного паспорту зі змінами та зведеним кошторисним розрахунком (крім випадків придбання, газифікації чи водопостачання).
  12. Довідку про потребу в газифікації (водопостачанні, підведені електромережі).
  13. Документ, що підтверджує статус для осіб, які мають право першочергового отримання кредиту (учасники АТО – про безпосередню участь в Луганській, Донецькій областях та внутрішньо переміщені особи).

 

Після прийняття рішення про надання кредиту забудовнику необхідно оформити: договір поруки з двома поручителями (для газифікації чи водопостачання з одним поручителем), які працюють та мають постійне джерело доходів. Поручителю необхідно подати: довідки про доходи за останні 6 місяців, копію паспорта та ідентифікаційного коду. Договір поруки оформляється в приміщенні Фонду в присутності позичальника та поручителів.

 

За додатковими роз’ясненнями щодо умов отримання кредиту для сільського населення звертайтеся до Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (36011, м. Полтава, вул. Міщенка, 2, кімната 84 (5-й поверх), тел. (0532) 56-94-18; 56-92-08; 050 304 91 34; 067 535 023; е-mail: poltava_fond@ukr.net), а також до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради (м.Глобине, вул. Центральна, 230/2, кабінет №4; е-mail: cz.mr@ukr.net).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень