Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання 23 сесії Глобинської міської ради

Дата: 26.01.2022 14:00
Кількість переглядів: 457

25 січня 2022 року під головуванням секретаря міської ради Олександра Феденка відбулося пленарне засідання 23 сесії Глобинської міської ради VIII скликання, у якому взяв участь 21 депутат.

Більшість депутатів вирішили першими розглянути питання, що стосувались сфери земельних відносин, а після короткої перерви перейшли до розгляду решти питань порядку денного.

 

У ході засідання депутати затвердили звіт про виконання плану роботи Глобинської міської ради за 2021 рік. Загалом, упродовж 2020-2021 років проведено 22 сесії міської ради, з них: 11 позачергових. Відбулося 25 пленарних засідань, на яких вирішувалися актуальні питання із забезпечення життєдіяльності Глобинської міської територіальної громади, прийнято 6636 рішень, з них 6024 рішення з питань земельних відносин. Не прийнято рішень 246, з них 220 з питань земельних відносин, 19 питань знято з розгляду, 586 рішень, прийнятих міською радою, стосувались  питань бюджету, житлово-комунального господарства, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту жителів нашої громади. Протягом звітного періоду в громаді прийнято 24 програми, проведено 72 засідання постійних комісій міської ради.

 

Найактивніше брали участь у роботі міської ради: Жук О.В., Феденко О.О. – взяли участь у всіх 25 пленарних засіданнях ради; Ведмідь Д.С., Клімов О.А., Шкірко В.М. – взяли участь у 24 пленарних засіданнях ради; Архипенко В.О., Лазаренко С.В., Мигович В.Я., Полонський І.С., Приходько С.В., Шульженко Ю.А. – взяли участь у 23 пленарних засіданнях ради; Босько Д.М., Копанішин С.Ю., Лобода С.В. – взяли участь у 22 пленарних засіданнях ради; Хмельницький Ю.М., Царенко О.А. – взяли участь у 21 пленарному засіданні ради; Лєднік О.В., Сьомін В.В., Череп І.В. – взяли участь у 20 пленарних засіданнях ради; Іляшенко О.П., Карайбіда С.М. – взяли участь у 18 пленарних засіданнях ради. Інші депутати міської ради, з поважних причин, взяли участь у пленарних засіданнях ради менше, але більше ніж половина від проведених пленарних засідань ради.

Також у ході пленарного засідання затверджено План роботи Глобинської міської ради на 2022 рік, внесено зміни до Регламенту Глобинської міської ради, визначено орієнтовні строки проведення звітів депутатів Глобинської міської ради VІІІ скликання про свою роботу за 2021 рік перед виборцями  з 1 лютого по 15 березня 2022 року.

Радою внесено зміни до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки і до Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради на 2022-2024 роки. У контексті розгляду цих питань до депутатів звернувся директор КНП «Глобинська міська лікарня» Ігор Балаховський. Він окреслив ситуацію, яка наразі склалася у зв'язку із можливістю виникнення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам медичної установи, та прохав допомогти у вирішенні цього питання. Заступник міського голови Інна Авраменко, в свою чергу, повідомила, що дане питання відоме, наразі вивчається і перебуває на постійному контролі керівництва громади. Та для прийняття ефективного рішення необхідно провести відповідні розрахунки та здійснити їх комплексний аналіз. Водночас зазначила, що  очільник МОЗ Віктор Ляшко під час селекторної наради 21 січня з керівниками регіональних департаментів охорони здоров’я повідомив, що з 24 січня Національна служба здоров’я України (НСЗУ) завершить контрактування медичних закладів на 2022 р. Тож, кожна медустанова отримає дані про обсяги цьогорічного фінансування за Програмою медичних гарантій. І тоді можна буде оцінити потребу необхідної фінансової допомоги медзакладу.

Далі було затверджено низку рішень, що стосувалися освітньої галузі, комунальної сфери та комунального майна. Внесено зміни і доповнення до  бюджету громади, до Плану  соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної  громади  на 2022 рік, а також за рішенням ради доручено міському голові розірвати контракти із керівниками Комунального підприємства «Промінь» і Комунального підприємства «Заможненське» Глобинської міської ради за їхніми заявами після підписання актів приймання-передачі основних засобів та матеріальних цінностей.

Усі питання, внесені до розгляду, були попередньо опрацьовані на постійних комісіях ради. Тому засідання пройшло злагоджено та конструктивно.

Фото без опису

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень