Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вшанували світлу пам’ять Берегині української пісні

Дата: 09.02.2022 17:15
Кількість переглядів: 484

9 лютого спливає 17 літ, як відійшла за вічну межу наша славна краянка Раїса Панасівна Кириченко – Герой України, народна артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, повний кавалер ордена княгині Ольги. Все своє життя Раїса Опанасівна присвятила популяризації української пісні. Її унікальний голос, талант, неперевершена майстерність дарували радість, життєву наснагу, надихали на добрі справи.

Цього дня у отчому краї Берегині української пісні, в селі Корещина, пройшли меморіальні заходи, участь у яких взяли секретар міської ради Олександр Феденко, заступник міського голови Інна Авраменко, депутат міської ради Іван Череп, староста села Андрій Череп. У Корещинській церкві Покрови Пресвятої Богородиці та біля могили співачки відбувся заупокійний молебень. Учасники заходу вшанували пам’ять Раїси Кириченко покладанням квітів до могили співачки.

Гості відвідали і батьківську оселю, а нині музей-садибу «Мамина вишня», де зростала Раїса Панасівна, де промайнуло її дитинство, та поклали квіти до меморіальної дошки на батьківському будинкові Берегині. У цей день двері музею-садиби були відкриті для всіх бажаючих. Гостей зустрічала куратор музею «Мамина вишня» Вікторія Срібна. В оселі було тепло і затишно, і відвідувачі могли неспішно роздивитись музейні експонати, книжкову колекцію та фотографії співачки, якими прикрашені стіни садиби.

Цього ж дня Вікторія Срібна із задоволенням презентувала нові експонати, якими поповнилась колекція музею. Це дві концертні сукні Раїси Кириченко, а також книга «Незрівняний світ Назарія Яремчука», яку подарував музею автор книги Михайло Маслій. Ця книга – про Назарія. Про людину-легенду з надзвичайно скромною, щирою і відданою вдачею. Людину, наділену талантом. Ця книга для залюблених в українську пісню, музику, слово... І дуже символічно, що ця книга відтепер буде зберігатись тут, у музеї-садибі Берегині української пісні.

Раїса Панасівна – жінка-легенда, яку подарував Україні і світові глобинський край. Тож, бережімо світлу пам’ять про нашу незабутню, неповторну, чарівну Раїсу Кириченко!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень