Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Які соціальні послуги можна отримати в Глобинській громаді

Дата: 14.02.2022 11:34
Кількість переглядів: 326

Фото без описуЗ 1 січня 2020 року вступив в дію Закон України № 2671-VІІІ "Про соціальні послуги". Цей Закон визначає основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

На виконання вищезазначеного Закону у Глобинській територіальній громаді рішенням другої (позачергової) сесії Глобинської міської ради 8 скликання від 28.12.2020 року №15 створено юридичну особу публічного права – Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради», яка розпочала свою діяльність з 26 січня 2021 року. У структурі даної установи працює 4 відділення, які проводять соціальну роботу та надають соціальні послуги особам/сім’ям в громаді, які належать до вразливих груп населення та/або опинилися в складних життєвих обставинах.

Відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування надає такі послуги:

- денний догляд (забезпечення умов для денного перебування);

- соціальна адаптація (допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення);

- консультування (допомога в аналізі життєвої ситуації, психологічне консультування);

- інформування;

- представництво інтересів (ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг; допомога в оформленні документів);

- посередництво (допомога у врегулюванні конфліктів);

- соціальний супровід (обстеження, оцінка потреб, визначення шляхів вирішення основних проблем);

- переклад жестовою мовою;

- соціально – педагогічна послуга «Університет ІІІ віку» (організація навчання та просвіти; довідкові послуги);

- транспортна послуга «Соціальне таксі».

Відділення соціальної роботи здійснює:

- соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах;

-соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти позбавлені батьківського піклування;

-інформування;

-консультування (допомога в аналізі життєвої ситуації, психологічне консультування);

-представництво інтересів (ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг; допомога в оформленні документів);

-соціальна адаптація (допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення);

-соціальна інтеграція та реінтеграція (розвиток, формування та підтримка соціальних навичок).

У відділенні соціальної допомоги вдома за місцем проживання можна отримати соціальну послугу догляд вдома (допомога в самообслуговуванні, веденні домашнього господарства, закупівля та доставка продуктів харчування, ліків, промислових товарів, оформлення різних видів документів, житлових субсидій).

Відділенням натуральної та грошової допомоги обслуговуються громадяни, яким надається соціальна послуга натуральна допомога (перукарські послуги, пошиття одягу, дрібний ремонт одягу, надання вживаного одягу, прокат технічних та інших засобів реабілітації, обробіток присадибної ділянки тощо).


Хто має право на отримання соціальних послуг

Отримувачами соціальних послуг є особи/сім’ї, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, яким надаються соціальні послуги. Відповідно до рішення від 05.02.2021 №303 п'ятої (позачергової) сесії восьмого скликання Глобинської міської ради (зі змінами) соціальні послуги жителям громади надаються переважно безкоштовно.

Для отримання соціальних послуг заявник подає заяву та документи до відділу «Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради» (м. Глобине, вул. Травнева, 4 або с. Великі Кринки, вул. Полтавська,19), уповноважених осіб старостинських округів.  Якщо особа за станом здоров’я не спроможна самостійно прийняти рішення про необхідність надання їй соціальних послуг, подає заяву та документи законний представник такої особи. Одночасно інформуємо, що в разі звернення особи чи її законного представника безпосередньо до працівників Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради», працівники вищезазначеної установи допомагають в поданні заяви та відповідних документів до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради для прийняття рішення про надання чи відмову у наданні соціальних послуг.

За консультаціями щодо надання соціальних послуг громадяни можуть звертатися до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради (м.Глобине, вул. Центральна, 230/2, кабінет №4), Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» (м.Глобине, вул. Гагаріна,1, телефон 24-2-50).


 
Відділ соціального захисту та охорони 
здоров’я виконавчого комітету 
Глобинської міської ради

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень