Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання 25 сесії Глобинської міської ради

Дата: 23.02.2022 10:50
Кількість переглядів: 520

22 лютого під головуванням секретаря міської ради Олександра Феденка відбулося пленарне засідання 25 сесії Глобинської міської ради, у  ході  роботи якого депутати розглянули 502 питання, основна частина яких стосувалися розгляду заяв фізичних і юридичних осіб у сфері регулювання земельних відносин.

 

Попередньо працювали постійні комісії міської ради. Усі питання детально були розглянуті та обговорені у ході їх роботи, тому пленарне засідання ради пройшло злагоджено і конструктивно.

 

Депутати прийняли звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, щодо необхідності терміново розробити проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про  Державний  бюджет України на 2022 рік» з метою фінансового забезпечення виконання Закону України «Про основи національного спротиву».

Затвердили звіт Глобинського міського голови про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами міської ради у 2021 році, звіт про виконання бюджету Глобинської міської територіальної громади за 2021 рік, Програму соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік, Програму сприяння діяльності депутатів міської ради та розвитку місцевого самоврядування Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік, Комплексну Програму профілактики правопорушень на території Глобинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Внесли зміни до Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради на 2022-2024 роки, до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки, до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Глобинської міської ради на 2021-2024 роки.

Також на пленарному засіданні затверджено Порядок використання резервного фонду бюджету Глобинської ТГ, який визначає напрями використання коштів резервного фонду бюджету громади, встановлює порядок виділення коштів із резервного фонду та звітування про їх використання. Резервний фонд формується для здійснення непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проекту бюджету на поточний рік та не може перевищувати 1% обсягу видатків загального фонду бюджету Глобинської міської територіальної громади.

Рада прийняла рішення  «Про затвердження Положення про порядок та умови надання платних соціальних послуг Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради, розрахунків та тарифів на їх надання в 2022 році». За інформацією директора центру Світлани Грицай дане питання розглядається 1 раз на рік, як цього вимагає чинне законодавство. Доповідач акцентувала увагу на тому, що на сьогодні (як і в минулому році) згідно з рішенням сесії Глобинської міської ради від 05 лютого 2021 року №303 «Про звільнення окремих категорій осіб від плати  за надання  соціальних послуг Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» (зі змінами) соціальні послуги окремим категоріям жителів громади надаються на безплатній основі. Зазначеним рішенням обумовлено це право до закінчення дії карантину або до прийняття радою іншого рішення.

Під час пленарного засідання депутати затвердили зміни та доповнення до бюджету громади на 2022 рік, розглянули і прийняли рішення з питань, що стосувались соціальної і комунальної сфери, сфери земельних відносин, надання адміністративних послуг та інші.

 

З усіх питань прийняті відповідні рішення.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень