Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання 27 позачергової сесії міської ради

Дата: 29.04.2022 13:49
Кількість переглядів: 698

28 квітня 2022 року відбулося  пленарне засідання 27 позачергової сесії Глобинської міської ради, на якому розглянули питання забезпечення  життєдіяльності громади в умовах воєнного стану.

Радою затверджено Програму «Надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік» та місцеву цільову Програму «Сприяння виконанню завдань територіальної оборони та функціонуванню добровольчого формування Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік». Основними завданнями програми підтримки ВПО у зв’язку із введенням воєнного стану є зниження рівня соціальної напруги в суспільстві; сприяння інтеграції та соціальній адаптації внутрішньо переміщених осіб за новим місцем проживання; допомога в забезпеченні створення належних умов для життєдіяльності таких осіб; забезпечення їх соціальної, медичної, психологічної та матеріальної підтримки. Виконання ж заходів Програми «Сприяння виконанню завдань територіальної оборони та функціонуванню добровольчого формування Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік» дасть можливість виконати вимоги щодо здійснення матеріально-технічного забезпечення та підвищення готовності  до виконання завдань військових частин (підрозділів)  територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади.

У ході пленарного засідання внесено зміни і доповнення до бюжету громади на 2022 рік, до Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради на 2022-2024 роки. Прийнято рішення про припинення комунальних підприємств “Заможненське”, “Обознівське”, “Промінь”, “Троїцьке”, “Великокринківський Комбінат Комунальних підприємств”  Глобинської міської ради, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Комунального підприємства «Глобинське» Глобинської міської ради. Водночас утворено комісію з реорганізації зазначених комунальних підприємств та затверджено її склад.

Окрім того, депутатським корпусом розглянуто рішення, що стосувались комунального майна, його функціонального використання та належного утримання. Зокрема затверджено низку актів обстеження майна комунальної власності Глобинської міської ради, яке непридатне для подальшого використання та надано дозвіл на його списання. Також розглянуто 25 питань сфери регулювання земельних відносин, та інші питання, з яких прийнято відповідні рішення.

Всі питання внесені до порядку денного пленарного засідання 27 позачергової сесії Глобинської міської ради попередньо детально розглянуто на спільному засіданні постійних комісій, яке відбулося цього ж дня, тож сесія пройшла злагоджено та конструктивно.

Варто зазначити, що у зв’язку із проведенням ремонтних робіт на лініях електропередачі, у приміщенні міської ради упродовж майже всього дня 28 квітня було відсутнє електропостачання, тому відео-запис пленарного засідання ради не вівся.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень