Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ГЛОБИНЩИНА ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З ІТАЛІЙСЬКОЮ ГУМАНІТАРНОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ INTERSOS

Дата: 18.08.2022 14:10
Кількість переглядів: 548

     17 серпня Глобинська міська рада підписала Меморандум про співробітництво з міжнародною гуманітарною організацією INTERSOS, європейською командою небайдужих людей, які з початку війни допомагають внутрішньо переміщеним особам в Україні, а відтепер і в Глобинській громаді. INTERSOS - міжнародна гуманітарна організація, яка зобов’язується допомагати ВПО та людям, постраждалим від війни.

        Міський голова Станіслав ДЖУСЬ подякував за підтримку та співпрацю європейським партнерам. Співпраця підсилить гуманітарну та соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від жорстокої війни, яку розв’язала російська федерація. Міський голова зазначив, що будь-яка допомога для  покращення умов проживання, соціальної та психологічної допомоги людям, які  знайшли тимчасовий прихисток у нашій громаді, є дуже важливою та потрібною. У відповідь, керівник Полтавського офісу INTERSOS Франческо КАВАЛУЦЦО подякував за готовність співпрацювати та підтвердив зобов’язання, по мірі можливості, підсилювати підтримку вразливих категорій населення.

      Перша гуманітарна допомога від INTERSOS для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у колективному центрі розміщення, прибула вже 17 серпня, це побутова техніка згідно сформованих потреб громади, як зазначає керівник програми Алессія МІНІЄРІ. Отримали холодильники, пральну машину,  комплектуючі для сантехніки.

    Заступник міського голови, Інна АВРАМЕНКО,  повідомила, що потреби було сформовано та направлено заздалегідь і, завдяки INTERSOS, в громаді розпочато реалізацію важливого соціального проєкту з  метою зробити життя людей, постраждалих від війни, максимально зручним та комфортним.

       Як повідомив керівник проектів, Сінавер СЕЙТУМЕРОВ, INTERSOS планує створення багатопрофільних мобільних бригад для соціальної та психологічної допомоги людям на території Глобинської громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень