Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Запровадження маскового режиму у громаді

Дата: 29.09.2022 11:52
Кількість переглядів: 506

Фото без описуДнями відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Глобинської міської ради. Одним із питань, внесених до розгляду, було питання про епідемічну ситуацію та на території громади в осінньо-зимовий період 2022-2023 року та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За інформацією завідувача Глобинським районним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень ДУ «ПОЛЦ МОЗ України» Олександра ДЕМОЧКА, у громаді спостерігається погіршення епідемічної ситуації.

Зважаючи на це, комісією прийнято рішення установити у Глобинській міській територіальній громаді з 01 жовтня до 31 грудня 2022 року заборону перебування  в громадських будинках і спорудах, закладах торгівлі і закладах громадського харчування, у громадському міському, приміському транспорті, в закладах освіти і охорони здоров’я без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на період воєнного стану фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Водночас фізичним особам рекомендовано забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень