A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До уваги власникам житла, які безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб

Дата: 20.10.2022 08:54
Кількість переглядів: 191

Фото без описуУряд постановою від 30.09.2022 року №1094 вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.  Основні зміни Порядку:

1. Обмежено перелік осіб, за яких можна отримати компенсацію

Починаючи з жовтня компенсацію можна отримати за розміщення ВПО:

- які перемістилися з Криму чи Севастополя, або громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

- житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження;

2. Товариство Червоного Хреста України визначено органом, який буде здійснювати компенсацію за розміщення ВПО нарівні з держбюджетом

Персональні дані особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, передаються Товариству Червоного Хреста України для здійснення компенсації за його рахунок.

3.  Розмір компенсації за розміщення ВПО збільшено вдвічі

У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначається на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України, для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

НАГОЛОШУЄМО!

1) Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб та в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати відповідне повідомлення до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради.

2) Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця (тобто до 05 числа щомісячно) подає до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради заяву за формою згідно з додатком 5  до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 (зі змінами).

Протягом 5 робочих днів уповноважені особи виконавчого комітету  міської ради проводять перевірку наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей із відвідуванням місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу (паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи, зокрема електронних документів) та ін..

Підставами для ВІДМОВИ у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, кількості людино-днів даним, зазначеним у заяві.

За результатами перевірки виконавчий комітет  міської ради визначає обсяг компенсації витрат власника жилого приміщення, що пов’язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб, та подає заяву  до обласної військової адміністрації.

Варто зазначити, що сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі – людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідному житловому приміщенні.

Власники житла, які безоплатно розміщують переселенців звертаються до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради за адресою: м.Глобине, вул.Центральна, 281, кімната №2.

Прийом здійснюється щодня з 09.00 до 16.00, обідня перерва з 12.00 до 13.00.

При зверненні власник житла повинен мати:

  • паспорт власника житла;
  • довідка про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера) власника житла;
  • документи, що посвідчують право власності на житло;
  • банківські реквізити власника житла для перерахування суми компенсації;
  • копія паспорта ВПО
  • довідка про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера) ВПО;
  •  копії довідки про взяття на облік ВПО;

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень