Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення Переліку об’єктів топоніміки Глобинської міської територіальної громади, що пропонується перейменувати в рамках процесу деколонізації

Дата: 14.11.2022 15:34
Кількість переглядів: 788

Фото без описуПочинаємо  перейменування вулиць!

Глобинці! Чи немає у вас відчуття, що ми досі живемо на околиці російської імперії в оточенні носіїв «руського міра», які  щоденно підкреслюють нашу меншовартість? І це в той час, коли путінські агресори зрівнюють із землею українські вулиці з назвами російсько-чужинського походження - «Толстого», «Пушкіна», «Некрасова», «Матросова», «Лермонтова» і «Дружби народів» - розстрілюючи, катуючи,  ґвалтуючи на тих вулицях українців. Нас вбивають, а ми все шукаємо"хороших росіян".

Знайдуться серед нас ті, що скажуть: «Зараз це недоречно!»? Сьогодні найкращий час, аби виявити свою позицію і засвідчити нашу незалежність від російського культурного та історичного простору, вирватися з «дружніх» обіймів та припинити возвеличення, увіковічення та пропаганду держави-окупанта.

Давайте шанувати пам'ять своїх предків, любити свою землю і берегти свою волю!

Згідно з розпорядженням міського голови від 10.11.2022 №308/02-05-АГП   оголошується проведення громадського обговорення Переліку об’єктів топоніміки Глобинської міської територіальної громади, що пропонуються до перейменування.

На першому етапі здійснюватиметься збір пропозицій щодо перейменування вулиць Глобинської міської територіальної громади, який триватиме до 15 грудня  2022 року.

Пропозиції приймаються за електронною адресою: toponym@ukr.net або письмово за адресою: м.Глобине, вул. Центральна, 281, 2 поверх (відділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської міської ради)

Надавати пропозиції та зауваження можна в електронній та письмовій  формі  (додається) із зазначенням прізвища, імені, по-батькові, адреси особи, яка їх подає.

Анонімні пропозиції та зауваження не будуть зареєстровані та розглянуті.

До розгляду братимуться пропозиції, підготовлені з урахуванням вимог ст. 3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Зразок оформлення інформаційних довідок (обґрунтування) щодо пропонованих назв об’єктів міського підпорядкування додається.

Пропозиції щодо перейменування об’єктів міського підпорядкування, що не зазначені у переліку, також приймаються до 15 грудня  2022 року.

 

Чи потрібно вносити зміни у документи після перейменування вулиць?

1. Чи потрібно змінювати місце реєстрації?

Ні. Законодавством не передбачено обов’язку вносити подібні відомості,   адже зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання.

Перереєстрацію місця проживання можна здійснити лише тоді, коли виникає безпосередня потреба, наприклад: під час обміну паспорта або ж зміни прізвища.

 

2. Чи обов’язково вносити зміни до документів на нерухомість?

Ні. Документи, що засвідчують право власності на нерухомість, залишаються чинними у випадку зміни назви вулиці, на якій вони розташовані.

Водночас, за власною ініціативою або у разі потреби власник має право звернутися до органу держреєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Під час купівлі, продажу, дарування, передачі у спадок нерухомого майна в документах, які будуть оформлюватися на іншого власника, вже буде вказана нова назва вулиці.

 

3. Чи потрібно змінювати відомості про місцеперебування юридичної особи?

Так, потрібно. Зміна відомостей про місцезнаходження юридичної особи та ФОП (фізичної особи-підприємця)  підлягає державній реєстрації відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань». Перейменування вулиці місцезнаходження юридичної особи є зміною місцезнаходження юридичної особи, що передбачає необхідність внесення відповідних змін в установчі документи, змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і громадських формувань, повідомлення банківських установ і контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо.

Проте граничних термінів для зміни відомостей щодо місцезнаходження немає, а отже, суб’єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін. Водночас за зміну відомостей адміністративний збір не стягується.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень