Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Глобиному встановили "червону лавку" - символ протидії насильству

Дата: 09.12.2022 11:47
Кількість переглядів: 879

З початку осені на теренах Глобинської громади, в рамках попередньо укладеного меморандуму, працює мобільна команда INTERSOS у складі соціального працівника та фахівця із психосоціальної підтримки. Члени команди надають психологічну допомогу, допомогу у вирішенні нагальних соціальних та побутових потреб; організовують заходи з психосоціальної підтримки для внутрішньопереміщених осіб та місцевих жителів Глобинської громади.

 

У рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» фахівцем з психосоціальної підтримки Міжнародної гуманітарної організації INTERSOS Яніною Бугаєць проведено тренінг «Методи вирішення конфліктів. Правила ненасильницького спілкування» для дітей старшого шкільного віку. Учасники тренінгу вчилися спілкуватись так, щоб не спровокувати конфлікт та не ранити словами іншу людину.

 

На завершення презентовано лавку, яку встановлено біля приміщення Глобинської міської ради за підтримки Міжнародної гуманітарної організації INTERSOS.  «Червона лавка» – це ініціатива започаткована в 2014 році художником Карімом Шеріфом у співпраці з асоціацією Acmos та муніципалітетом Туріну, з метою привернення уваги до питань насильства та вже є міжнародним символом підвищення обізнаності про явища домашнього та гендерно зумовленого насильства. Чому саме червоний колір? Тому що червоний колір символізує палку пристрасть, яка з часом може перерости в насильство.

 

Червона лавка є не лише декоративним елементом, а й несе інформативний характер. На ній розміщено табличку, на якій є телефони гарячих ліній та посилання на інтернет ресурси, які можуть надати необхідну допомогу, якщо ви стали жертвою чи свідком насильницьких дій іншої людини.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень