Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Команда гуманітарної організації INTERSOS впроваджує проєкти всебічної підтримки внутрішньо переміщених сімей та осіб, які постраждали від військової агресії росії в Україні.

Дата: 12.01.2023 09:41
Кількість переглядів: 329

У серпні 2022 року Глобинською міською радою підписано Меморандум про співпрацю з міжнародною гуманітарною організацією INTERSOS. Це одна з команд європейських партнерів, які з початку війни допомагають переселенцям в Україні. Тоді ж створено мобільну команду на базі Глобинської територіальної громади.

10 січня 2023 року відбулася зустріч Глобинського міського голови, начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я, начальника служби у справах дітей, начальника Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», завідувача сектором «Глобинське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги, директора Комунального закладу «Соціальний гуртожиток» із представниками гуманітарної організації INTERSOS у Полтавській області та колективом мобільної інтегрованої команди Глобинської громади.

Фахівці мобільної команди прозвітували про пророблену роботу за IV квартал  2022 року та подякували колегам за співпрацю.

За час роботи мобільної команди у громаді розглянуто 123 індивідуальні випадки, які включали в себе консультування з соціальних та інших питань, перенаправлення до фахових спеціалістів та соціальних служб, надання інформаційних матеріалів, супроводження та доставку клієнтів до надавачів послуг, отримання та доставку гуманітарної допомоги тощо. Мобільна команда INTERSOS здійснила 51 інформаційний  захід щодо діяльністі Мобільної команди INTERSOS, доступних послуг для ВПО та різних верств населення, протидії домашньому насиллю та з правових питань , 59 заходів із психосоціальної підтримки та організовувала рекреаційну діяльність для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. За сприяння INTERSOS на Новорічні свята діти отримали солодкі подарунки.

Від початку роботи Гуманітарною організацією INTERSOS для осіб з Sособливими потребами, які знайшли прихисток у Глобинській громаді, надано технічні засоби реабілітації, а саме: візок інвалідний - 20 шт; ходунки - 31 шт; сидіння для ванни - 20 шт; стілець нічний - 20 шт.

Для місць колективного поселення внутрішньо переміщених осіб придбано: холодильник - 3 шт; пральна машина - 1 шт; змішувач для душу - 5 шт; кран змішувач - 10 шт; система зливу унітаза - 20 шт. Видано 56 комплектів (матрац + ковдра)

Отримано гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів та передано до Центру первинної медико-санітарної допомоги. У даний час за сприяння INTERSOS ведуться ремонтні роботи в гуртожитку, який буде використано для розселення внутрішньо переміщених осіб за адресою м. Глобине, вул.Промислова 192. 20 осіб отримають матеріальну допомогу від INTERSOS на покриття зимових потреб.

Наприкінці зустрічі міський голова Станіслав Джусь вручив подяку за співпрацю та підтримку керівнику поєктів  INTERSOS у Полтавській області  Ігорю Денисенку.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень