Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану.  

Дата: 15.02.2023 17:55
Кількість переглядів: 145

Фото без опису15 лютого 2023 року біля пам’ятного знаку учасникам бойових дій в Афганістані відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану.  

У заході взяли участь міський голова, начальник другого відділу  Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, працівники виконавчого комітету міської ради, представники районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, організацій та установ міста.

Війну в Афганістані часто називають загарбницькою, хоча для солдатів, які пройшли через неї, це було виконання обов’язку перед державою. У тій війні, яка тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року, полягло близько чотирьох тисяч українців, шестеро з них – наші земляки.  

Про героїзм, мужність афганців та потребу у постійній підтримці наголошували у виступах міський голова Станіслав Джусь, начальник Другого відділу Кременчуцького районного ТЦК та СП, підполковник Ігор Коваленко та член спілки ветеранів Афганістану Олександр Джусь. Ветерани афганської війни – одні із тих, хто не вагаючись стали на захист України від російського агресора у 2014 році, боронять рідну землю й зараз.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих бойових побратимів, всіх тих, хто не повернувся із горнила війни тодішньої і нинішньої,  та поклали квіти до пам’ятного знаку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень