A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Регіональна комісія з питань ТЕБ і НС затвердила заходи щодо запобігання лісовим пожежам

Дата: 24.03.2023 14:24
Кількість переглядів: 152

Фото без описуРегіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затвердила заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях. 

Як повідомив начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, із початком весняно-літнього періоду на території області зареєстровано 65 пожеж сухої рослинності та сміття на загальній площі більше 68 га. 

Фото без опису«Наразі порушення вимог пожежної безпеки тягне за собою накладення на громадян штрафу в розмірі від 1700 до 3400 гривень, на посадових осіб – від 3400 до 5100 гривень. За випалювання сухої рослинності: на громадян – від 3060 до 6120 гривень, на посадових осіб – від 15300 до 21420 гривень. Усі громадяни мають дотримуватися правил пожежної безпеки», – сказав Володимир Салогуб. 

За словами виконувача обов’язків директора Департаменту екології та природних ресурсів ОВА Тараса Миколайчика, з початку року було проведено Фото без описуроботу з національними природними і регіональними ландшафтними парками щодо запобігання та протидії масовим пожежам у 2023 році. 

«Адміністраціями природо-заповідних установ розроблені й затверджені оперативно-мобілізаційні плани гасіння пожеж у межах їхніх територій. Проведено протипожежний інструктаж та спеціальні навчання з працівниками, які зайняті на роботах із підвищеною пожежонебезпекою», – зауважив Тарас Миколайчик. 

Регіональна комісія затвердила заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній період 2023 року.

Серед них, зокрема, такі: 

-  створення та оновлення у лісових масивах мінералізованих смуг, протипожежних розривів, пожежних водоймищ і доріг протипожежного призначення, проведення ремонту спостережних веж, очищення лісових масивів від захаращень;

-  посилення контролю за заходами пожежної безпеки в екосистемах;

-  встановлення цілодобового моніторингу пожеж у природних екосистемах, системах дистанційного спостереження та забезпечення оперативного реагування на початкових етапах виникнення пожеж і загорянь;

-  проведення рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, торф’яників, територій та об’єктів природно-заповідного фонду;

-  заборона на розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку), а також на випалювання стерні, сухої рослинності і сміття на землях лісового фонду, торфовищах, сільськогосподарських угіддях, лісосмугах, заплавах річок і вздовж доріг.

Також Комісія розглянула питання забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами у разі настання маловоддя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень