Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Перша річниця початку визволення українських земель

Дата: 31.03.2023 14:52
Кількість переглядів: 156

Єдність українського народу допомогла захистити країну в перші години, дні та місяці повномасштабної війни. Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун - населені пункти Київщини, які першими зустріли велику війну. Там були запеклі бої, та попри все українські міста, селища і села не скорилися. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України.

Упродовж місяця, від початку березня 2022 року, ЗСУ звільнили понад 1000 населених пунктів на півночі України. Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім у світі, що Україна може перемогти у цій війні. Стійкість українців показує ворогу, що ми не скоримося і не віддамо жодного метра української землі.  Міста України стали містами героїв. #МістаГероїв – це міста конкретних людей, які проявили сміливість, не залишили ближніх і вірили в Україну,  а тому перемагали і перемагають. 

Глобинська громада долучилася до проведення тематичних заходів з нагоди першої річниці початку визволення українських земель від рашистських загарбників. У заході взяли участь керівники громади, підполковник другого відділу  Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, працівники виконавчого комітету міської ради, не байдужі жителі міста. Про героїзм, мужність  наших відважних воїнів та потребу у постійній підтримці у важке сьогодення у своїх виступах говорили міський голова Станіслав Джусь та начальник Другого відділу Кременчуцького районного ТЦК та СП Ігор Коваленко.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання Героїв, які свідомо обрали для себе не простий шлях воїна-захисника і відділи своє життя захищаючи  свободу, незалежність  та мирне майбуття для нас та  нашої неньки України. Ігор КОВАЛЕНКО вручив матері - Наталії Андріївні Костиренко та дружині - Людмилі Березовській нагороду сина і чоловіка, полеглого Героя Олега КОСТИРЕНКА. Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) старший солдат Олег КОСТИРЕНКО нагороджений Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

З метою вшанування подвигу Воїнів-захисників міський голова Станіслав Джусь та начальник Другого відділу Кременчуцького районного ТЦК та СП Ігор Коваленко поклали квіти до пам’ятника Захисникам України й відвідали місце поховання нашого Героя - Олега КОСТИРЕНКА.

Слава Україні! Слава її Героям! Навіки їм вдячні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень