A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До уваги сімей, які постраждали внаслідок війни!

Дата: 09.05.2023 08:20
Кількість переглядів: 155

Фото без описуПід патронатом першої леді України Олени Зеленської, за підтримки Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства інфраструктури, Національної соціальної сервісної служби, в 2022 році започатковано діяльність Gen.Camp – оздоровчо-освітнього безоплатного табору для відновлення дітей, які отримали психотравму і постраждали внаслідок війни (Карпати).

Засновник табору - громадська організація Gen.Ukrainian, робота якої спрямована на лікування дитячих психологічних травм, спричинених війною Росії в Україні, та мінімізацію їхніх наслідків у майбутньому. Gen.Ukrainian об’єднує приватних осіб і меценатів. Допомога дітям надається з ініціативи та коштом українських доброчинців.

Глобальна мета Gen.Ukrainian – допомогти дітям подолати травми війни та їхні гострі прояви, навчитися жити у новій реальності й рости здоровими та сильними. Також передбачена просвітницька робота для батьків/опікунів маленьких українців. Компетентні психотерапевти Gen.Ukrainian навчають, як розпізнати в поведінці дитини ознаки психічних розладів, що з цим робити, як зарадити дитині та собі.

В терапевтичній програмі використані надбання світових практик для реабілітації дітей та власні розробки українських психологів/психотерапевтів з використанням протоколів МОЗ. Терапевтична програма триває 21 день.

Фахівці у Gen.Camp фокусуються на дитячих психологічних травмах, пов'язаних із втратою батьків під час війни та невротичними станами внаслідок пережитої окупації.

Комплексна програма психологічної реабілітації в таборі включає:

  • групову терапію,
  • індивідуальну (за кожною дитиною закріплений окремий спеціаліст та створюється психологічний профіль),
  • когнітивно-поведінкову терапію,
  • арт-терапію,
  • анімалотерапію – особливий вид лікування психологічних травм за допомогою тварин, що включає в себе як фізичні контакти, так і використання образів, іграшок, символів;
  • терапію апаратом Tomatis за індивідуальною програмою для кожної дитини,
  • казкотерапію,
  • бібліотерапію,
  • ляльковий театр, за допомогою якого дитина може розказати про свій біль.

Педагогічна програма охоплює роботу в групах, ситуативне моделювання, розвиваючі ігри та інше. Групи формуються за змішаним принципом. Остаточну програму для відновлення психоемоційного стану дитини створюють з урахуванням індивідуальних особливостей та потреб учасників конкретної групи.

Інформація про роботу табору знаходиться за посиланням:

https://life.pravda.com.ua/society/2023/05/4/254110/

Кожен українець, чия дитина віком 7-11 років має яскраво виражені ознаки психологічної травми, спричиненої війною, може зв'язатися із командою дитячого реабілітаційного табору, щоб отримати безоплатну допомогу або консультацію. Для цього потрібно заповнити анкету за посиланням https://genukrainian.com.ua/#rec481517017 (Інтернет- сторінка ГО);

https://airtable.com/shrUeRYp2s1wexVhs

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень