Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Запрошуємо до спільноти волонтерів пробації  

Дата: 18.05.2023 16:37
Кількість переглядів: 125

  Фото без описуЗазвичай, коли ми чуємо слово «волонтерство», то уявляємо допомогу на природі, у школах чи у притулках для тварин. Проте воно буває різним і зачіпає різноманітні сфери нашого життя. В Україні все більш популярним стає волонтерство у сфері пробації.  
Волонтерство у пробації — це допомога людям, які оступилися в житті, вчинили злочин, але не становлять загрози для життя і здоров’я інших людей та відбувають покарання в громаді. Ці люди прагнуть позитивних змін і хочуть стати частиною цієї громади, проте мають різноманітні проблеми й потреби, які самостійно не можуть вирішити. 
Волонтери — це не просто люди, які допомагають тим, кому це потрібно, їх сміливо можна назвати змінотворцями. Надаючи підтримку клієнтам пробації, вони дарують їм надію на краще, а в суспільстві вони розвінчують стереотипи та долучаються до забезпечення безпеки. 
Хто може стати волонтером у пробації? Кожен, хто хоче змінювати світ!
Єдиними вимогами для волонтерства у пробації є досягнення повноліття та відсутність судимості або її погашення.
Перевагою для волонтера буде освіта у юридичній сфері, психології, соціології чи соціальній роботі. Проте найголовніше — це бажання, а все решта приходить із часом та практикою. 
Підтримка та поради - це дуже важливі речі. Стань для свого підопічного ментором, який може вислухати, підтримати та порадити. Часто людям потрібна лише звичайна розмова, щоб повірити у себе. Кожен потребує друга, а волонтер — це людина, яка стає для підопічного близьким та вірним товаришем, якому можна довіритись, відкритись та поділитись думками.
Допомога у пробації може бути різною. Обери те, що тобі подобається і в чому ти маєш досвід — тоді волонтерство для тебе буде у задоволення. Не варто хвилюватись, що ти не маєш достатньо досвіду, бо на допомогу завжди прийдуть працівники сектору пробації та інші волонтери. 
Змінювати світ та робити добрі справи можна по-різному. Волонтерство у пробації — одна із таких можливостей. Долучайся до цього руху та допомагай людям повірити в себе та в успішне майбутнє.
З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих для співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами:
 м Глобине, вул. Центральна, 120 Кременчуцький районний сектор №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області,  тел.050-0338302


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень