Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День Української Державності

Дата: 28.07.2023 09:40
Кількість переглядів: 100

Фото без описуІсторія українського народу  була історією без державності. Але це була історія боротьби, бо впродовж багатьох століть українці боролися за утвердження своєї державності і борються досі  За літописами, Україна як держава бере свій початок саме з часів Київської Русі. Історія українського народу почалася не 30, і не 130 років тому. Українській державності більше тисячі років. 

Багата історія України напряму повʼязана з Володимиром Великим, який 28 липня 988 року охрестив Русь і тим самим долучив її до європейської цивілізації. 

Україні християнство передалося у спадок разом із культурою та традиціями Русі. Саме тому датою для свята державності обрали 28 липня.  

         Нашу велику українську сім‘ю єднає родина державних символів України. Це три брати: Державний прапор України, Державний герб і Державний гімн. Дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об’єднуватися задля її збереження. Ми думали, що запанували у своїй сторонці. Ми кладемо душу й тіло за нашу свободу. Бо забули, що ще далеко не всі вороженьки – як роса на сонці… Але ми не забули, якого ми роду. А отже, нам точно усміхнеться доля, бо це наша доля.

Ворог кожне наше важливе свято відзначає ракетним терором, намагаючись нас послабити. Але це тільки доводить його слабкість. Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати. Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди!

З нагоди державного свята керівництво громади, хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять всіх загиблих внаслідок збройної російської агресії проти України та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень