Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У ПАМ’ЯТЬ ОЛЕКСАНДРА ТОПТУНА

Дата: 12.08.2023 12:15
Кількість переглядів: 142

Найстрашніше у світі – це війна. Вона безжально знищує все живе й неживе. Їй байдуже на стать, вік, статус, переконання…

Не злічити страшного невимовного горя у тих сім`ях, до яких прилетіла чорна звістка про загибель сина, племінника, батька, чоловіка чи брата…тих, хто заради нас пожертвував найдорожчим — своїм життям.

Святою повинністю є вшанування пам'яті військовослужбовця, який гідно виконав військовий обов’язок із захисту незалежності, територіальної цілісності та суверенності України.

Свій останній бій Герой прийняв 12 серпня 2022 року. Олександр загинув, тримаючи оборону разом зі своїми побратимами у с. Верхньокам’янське Бахмутського району Донецької області, у героїчному протистоянні проти ворожої орди, до кінця виконуючи свій професійний та моральний обов’язок.

Олександр Топтун  народився 15 вересня 1977 року в м. Глобине. 1984 р. родина переїздить в с. Пироги на батьківщину матері. Цього ж року Саша йде в перший клас Пирогівської середньої школи. Спокійний і доброзичливий; він мав великий вплив на своїх однокласників, завжди брав активну участь у житті школи. Футбол. Техніка. У Кременчуцькому технікумі залізничного транспорту, де навчався з 1994 р., 1995 року він успішно здобуває фах з технічного обслуговування й ремонту вагонів, розпочинає професійний шлях на Крюківському вагонобудівному заводі.

Упродовж 2015-2016 року – інструктор у навчальному центрі «Десна».  Маючи знання з обслуговування танків, 3 березня 2022 року вирішує йти добровольцем на фронт, стає бійцем військової частини 0693, що дислокується в Бахмуті.

Він прожив коротке життя, проте таке, що залишило великий слід і пам'ять серед багатьох поколінь. Ми повинні пам’ятати про неймовірно високу ціну свободи та про тих, хто до останнього її виборював. Їхні подвиги вписані в новітню історію нашої країни.

Наш оборонець зробив неймовірне – став променем світла, який протистояв повномасштабній темряві. Тому, нехай світлі спогади про Олександра Топтуна завжди будуть сильнішими за смерть…

Вічна пам’ять та шана! Назавжди в наших серцях!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень