Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Пам'ятаємо, сумуємо... Герої не вмирають!

Дата: 03.09.2023 10:50
Кількість переглядів: 142

Фото без опису3 вересня минають дев’ять років, як після  обстрілу з реактивної системи залпового вогню «Смерч» на базовий табір поблизу Старобільська Луганської області трагічно загинув наш земляк – прапорщик Збройних Сил України, командир евакуаційного відділення взводу матеріально-технічного забезпечення 2-го реактивно-артилерійського дивізіону, Сергій ВИХРИСТЮК.

Заступник міського голови, Олександр КОЧЕРГА, начальник другого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Ігор КОВАЛЕНКО, депутат, Ігор ПОЛОНСЬКИЙ, начальник відділу соціального захисту та охорони здоров'я виконавчого комітету міської ради, Людмила НОРЕНКО вшанували пам’ять загиблого Героя. Скорботний захід відбувся у с.Gecnjdsqnjdt на кладовищі, біля могили загиблого Героя. У глибокій зажурі присутні вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання та поклали квіти до надмогильного пам’ятника.

  • Народився наш земляк 9 вересня 1976 року в селі Добре Маньківського району Черкаської області.
  • У 1979 році родина Вихристюків переїхала на постійне проживання до села Пустовійтове Глобинського району.
  • У 1993 році Сергій закінчив місцеву школу й став працювати в Пустовійтівському бурякорадгоспі.
  • З 1994 по 1996 роки служив у лавах Збройних Сил України. Після служби в армії навчався в Хорольському АПК за спеціальністю «Механізація сільського господарства», який закінчив у 1999 році.
  • З 1999 по 2000 роки працював водієм у ТОВ АФ Пустовійтове.
  • З 2000 по 2005 роки проходив службу в Збройних силах України у званні прапорщика. У 2005 році Сергій повертається на роботу в агрофірму, де знову працює водієм.
  • 25 березня 2014 року наш земляк був мобілізований до лав Збройних Сил України та направлений на Донбас для участі в антитерористичній операції, знаходився у складі 27-го Сумського реактивного артилерійського полку. Протягом 2 місяців перебував у Луганській області поблизу Старобільська.
  • 03.09.2014 загинув у межах населеного пункту Перемога Старобільського району Луганської області.

Указом Президента України № 282/2015 від 23.05.2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), нагороджений відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції" (посмертно), медаллю УПЦ ПК "За жертовність і любов до України" (посмертно)

Хай земля, за яку Сергій віддав своє життя, буде йому пухом. Пам’ятаємо, сумуємо разом з рідними. Герої не вмирають. Вічна пам’ять і слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень