Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До уваги власників житла, які безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб!

Дата: 25.10.2023 13:57
Кількість переглядів: 162

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 затверджений Порядок, що визначає механізм надання компенсації витрат власників жилих приміщень приватного житлового фонду, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

НАГОЛОШУЄМО!

1). Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб та в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення в письмовій формі про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у такому приміщенні до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Глобинської міської ради або старостату за місцем розташування жилого приміщення.

2). Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Глобинської міської ради або старостату за місцем розташування жилого приміщення заяву за формою згідно з додатком 2 (далі-заява) до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333. Заява подається в паперовій або електронній формі на електронну адресу cz.mr@ukr.net. відділу соціального захисту та охорони здоров’я Глобинської міської ради.

У разі подання заяви в паперовій формі особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, подає інформацію про себе та кожну з розміщених осіб із пред’явленням підтвердних документів.

У разі подання заяви в електронній формі до заяви додаються електронні копії (фотокопії або сканкопії) документів, що підтверджують подану інформацію.

3). Протягом 5 робочих днів, з дня надходження заяви, уповноважені особи виконавчого комітету Глобинської міської ради проводять перевірку достовірності наведених у заяві відомостей шляхом відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що посвідчують особу, свідоцтва про народження малолітньої дитини, яка є внутрішньо переміщеною особою (у тому числі електронне відображення інформації, що міститься у таких документах), довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи. У разі коли за результатами перевірки встановлено факт наведення у заяві недостовірної інформації приймається рішення про відмову у виплаті компенсації.

Власники житла, які безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб, звертаються до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Глобинської міської ради за адресою: м.Глобине, вул. Центральна, 281, кімната №2, або старостату за місцем розташування жилого приміщення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень