Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання п'ятдесят п'ятої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

Дата: 26.10.2023 16:26
Кількість переглядів: 407

26 жовтня 2023 року відбулося пленарне засідання п’ятдесят п’ятої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

На початку засідання міський голова Станіслав Джусь звернувся до помічника народного депутата Олексія Мовчана Ігоря Торяника щодо необ’єктивного висвітлення інформації у соцмережах стосовно надання соціальних гарантій ветеранам війни та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, Захисникам та Захисницям України, та спекуляції на цій темі. Очільник громади інформував про пророблену роботу та суми використаних коштів, які були використані на потреби Захисників та членів їх сімей, сектору оборони. Інформацію про це буде висвітлено додатково.

Міська рада своїм рішенням ухвалила звернення депутатів Глобинської міської ради до народного депутата України Олексія Мовчана щодо недопущення вилучення податку на доходи фізичних осіб з виплат військовим з місцевих бюджетів та підтримки ініціативи щодо можливості фінансування з місцевих бюджетів заходів, спрямованих на посилення обороноздатності і безпеки держави.

У ході пленарного засідання затверджено Комплексну програму  підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України та розвитку ветеранської політики в Глобинській громаді на 2023-2027 роки.

Депутати затвердили зміни до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки, Програми розвитку системи цивільного захисту Глобинської міської територіальної громади на 2021- 2025 роки, Програми інформатизації Глобинської міської ради та її виконавчих органів на 2021-2024 роки, Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Глобинської міської ради на 2021-2024 роки, а також до Положення, структури та штатного розпису Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради».

Внесено зміни й доповнення до бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2023 рік, затверджено звіт про виконання бюджету Глобинської міської територіальної громади за 9 місяців 2023 року.

На засіданні міської ради ухвалено рішення про упорядкування структури відділу соціального захисту та охорони здоров’я Глобинської міської ради. Радою були розглянуті й інші важливі питання щодо функціонування  соціальної, комунальної сфери та питання земельних відносин.

Напередодні пленарного засідання сесії міської ради депутати працювали у постійних комісіях, де опрацювали питання порядку денного та підготували висновки й рекомендації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень